Rubriky
Dětem Kultura Turisti Zprávy

Den bílé hole v děčínské zoo

den bílé holeZooŠkola Zoo děčínské zoologické zahrady přichází v období od 12. do 16. října 2015 s nabídkou netradičního programu s názvem Den bílé hole. Nabídne zážitek nejen zrakově handicapovaným návštěvníkům, ale i těm, kterým zrak plně slouží, ale chtěli by si na chvíli vyzkoušet svět tmy a vnímat přírodu jen některými smysly. Zapojit se tedy může nejen široká veřejnost, ale také školní skupiny, atd. „Přírodu budeme vnímat hmatem, sluchem, čichem a zapojíme i chuť. Program se bude odehrávat v učebně ZooŠkoly, využijeme nahrávky zvukových projevů zvířat, přírodniny i živá kontaktní zvířata,“ popsala lektorka ZooŠkoly Alena Šotolová.

Pokud vás program Dne bílé hole zaujal, není nic jednoduššího, že se v týdnu od 12. do 16 října vypravit do Zoo Děčín. V pondělí, úterý, středu a pátek bude Den bílé hole patřit organizovaným skupinám, kterým zoo doporučuje se předem nahlásit na tel. 412 531 626 nebo e-mailu: zooskola@zoodecin.cz. Ve čtvrtek pak dostanou prostor zájemci z řad veřejnosti. Den bílé hole je zdarma, platí se jen běžné vstupné do zoo.

Den bílé hole připadá každoročně na 15. října. Kořeny tohoto mezinárodního svátku kořeny sahají až do roku 1964. Hlavním důvodem jeho vzniku byla potřeba upozornit na problémy zrakově postižených.

DEN BÍLÉ HOLE V ZOO DĚČÍN

PRO ORGANIZOVANÉ SKUPINY NAD 5 OSOB:
12. – 14. 10 a 16. 10.
– nutné předchozí objednání na e-mailu: zooskola@zoodecin.cz nebo na tel.: 412 531 626

PRO VEŘEJNOST
15. 10. v čase 8 – 15 h
– bez nutnosti objednání

Alena Houšková
Zoo Děčín – Pastýřská stěna, p. o.