Rubriky
Sport Zprávy

Válečníci ve druhém přípravném klání vyzvou Turow Zhořelec

basket kvalifikace_alesoVe středu čeká svěřence Pavla Budínského náročný zápasový test, když zajíždějí na horkou půdu polského vicemistra Turowu Zhořelec.

Tradiční polský celek hrál v loňské sezoně evropskou top soutěž, Euroligu, ale ve skupině C obsadil s bilancí jedné výhry a devíti porážek poslední šestou příčku. Do další fáze nejprestižnější evropské klubové soutěže tedy Zhořelečtí nepostoupili, ale „spadli“ do osmifinále Eurocupu, kde však ve dvojzápase podlehli francozskému týmu Paris – Levallois (porážky 71:74 a 78:87) a pohárové putování tak pro ně skončilo.

V domácí soutěži obsadila družina srbského kormidelníka Miodraga Rajkovice, jenž v klubu působí od roku 2012, v sezoně 2014/2015 druhou příčku, když ve finálové sérii podlehla 2:4 na zápasy Zieloně Goře. V letošní pohárové sezoně se tedy Zhořelec představí „jen“ ve FIBA Europe Cupu.

Děčínskému celku bude v utkání na polské půdě scházet zraněný tandem křídelníků Lukáš Bažant – Pavel Bosák.

V nedávném rozhovoru pro náš web přiznal křídelník Filip Kroutil, že ze soupeřů v přípravných zápasech nejvíce očekává právě mač s Turowem. „Nejvíce se těším na Turow Zhořelec, protože to je první euroligový tým, proti kterému budu hrát. Určitě bude velmi inspirativní vidět, v jakém budou hrát tempu, nasazení a jak moc odlišní budou oproti soupeřům z KNBL.“

A v podobném duchu hovořil i jeho kolega a nová děčínská akvizice z Brna, point guard Ondřej Šiška. „Těším se určitě hodně. Zahrát si proti takto kvalitnímu týmu a hráčům je skvělý, bude to moje první zkušenost hrát proti euroligovému týmu. Budeme chtít vyhrát, ale uvidíme, jak se bude zápas vyvíjet. Určitě budeme hrát na sto procent – a co my víme, možná překvapíme a vyhrajeme.“ (úsměv)

Zdroj: www.bkdecin.cz