Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoChyběly peníze
DĚČÍN – Majitelka děčínské soukromé společnosti odhalila nesrovnalosti ve finančních záležitostech své firmy. Obrátila se na místní policisty. Ti se případem z úhlu možných přečinů zpronevěry a neoprávněného přístupu k počítačovému systému a nosiči informací začali začátkem srpna letošního roku zabývat. Jak se v průběhu šetření ukázalo, že chybějící částkou lehce přesahující dvě stě tisíc českých korun se ukrýval šestatřicetiletý muž, jenž si dvanáctého srpna letošního roku vyslechl obvinění z výše uvedených právních přešlapů.

Neplatí alimenty
VARNSDORF – Třicet tisíc zřejmě dluží na výživném muž z Varnsdorfu. Policistům se dostal pod drobnohled oznámením matky jeho dvou dcer, na které má od června roku 2008 měsíčně přispívat k rukám jejich matky 1000,- Kč. Nesplněnou zákonnou povinnosti prověřují policisté z OOP Varnsdorf s ohledem na přečin zanedbání povinné výživy.

Všeho nechal a utíkal
KRÁSNÁ LÍPA – Podle výpovědi svědků se pustil do krádeže přepravky s lahvemi od piva, umístěné uvnitř jednoho z krásnolipských rodinných domů, devětadvacetiletý muž. K jeho smůle byl vyrušen obyvatelkou, a tak se dal na útěk. Stačil poranit nejen ji, ale i fyzicky napadnout majitele domu. Z místa činu utekl, leč vzápětí byl dopaden policejní hlídkou. I přes kladený odpor byl dopraven na policejní služebnu v Krásné Lípě, kde mu policisté v úterý jedenáctého srpna letošního roku sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže a porušování domovní svobody.

Ulovil křovinořez

RUMBURK – Policisté z Rumburku čelí od jedenáctého srpna letošního roku možného přečinu krádeže, ke které mělo dojít začátkem tohoto týdne v Jiříkovské ulici v Rumburku. Z místní stodoly i přes její zabezpečení zmizel červený křovinořez v hodnotě několika tisíců českých korun. Jak se ukázalo, nezvaný host zavítal i do vedlejší stodoly, odkud nic nezmizelo, leč majitel našel rozbité okno. Předběžná škoda čítá čtrnáct a půl tisíce českých korun.
.
Postrádá kabelku
DĚČÍN – Lehkého úlovku se zřejmě dočkal neznámý lapka, jenž se osmělil a sáhl po kabelce zavěšené na okenní klice v děčínském bytě. Ztráta kabelky s osobními věcmi a finanční hotovostí připravila její majitelku o drobnosti v hodnotě 4.600,- Kč. Možnou krádeží se od úterý 11. srpna zabývají policisté z Podmokel.

Děčín 13. srpna 2015
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín