Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoZ nákupu uhradila jen část
DĚČÍN – Děčínským policistům čelí osmadvacetiletá žena z Děčína. V místním nákupním středisku poskládala převážnou většinu zboží do nákupního košíku. Menší část odložila do úložného prostoru dětského kočárku. U pokladny zaplatila jen část. Na tu, co byla odložena v dětském kočárku, údajně zapomněla. Po upozornění pracovníků ostrahy nezaplacené zboží uhradila, leč i tak se dostala na policejní služebnu, kde bude pondělní událost zpracována s ohledem na přečin krádeže. S ohledem na minulost zákaznice je oznámená událost šetřena ve zkráceném přípravném řízení pro neuhrazení věcí v hodnotě 112 Kč. V sázce je pobyt na svobodě.

Napadena psem
DĚČÍN/JÍLOVÉ – Od dvacátého července letošního roku čelí sdělení obvinění z přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti starší muž z Jílového. Jeho pes začátkem loňského listopadu napadl na Sněžnické ulici v Jílovém tamní obyvatelku, která z loňské potyčky se psem odešla se zraněním, které si vyžádalo pracovní neschopnost a péči lékařů. Muži hrozí až jednoletý trest odnětím svobody či zákaz činnosti.

Přistižen inflagranti
DĚČÍN/JÍLOVÉ – Ačkoliv je všeobecně známo, že určité věci se na veřejnosti nedělají, mladý muž z Jílového tuto hranici přeci jen překročil. Na veřejné chodbě jednoho z jílovských paneláků se v odpoledních hodinách věnoval hrátkám se svými intimními partiemi. Obyvatelé domu si nevhodného chování mladíka všimli a na pomoc přivolali strážníky městské policie, kteří zadrženého muže předali posléze do rukou policejní hlídky. Později se ukázalo, že mládenec je pod vlivem alkoholu i drog. Putoval do policejní cely, odkud zatím nevyšel. Pondělní případ prověřují podmokelští policisté s ohledem na přečin výtržnictví.
V letošním roce se policisté zaobírali již s pěti muži, kteří čelí následkům přečinu výtržnictví. Ani jeden z nich nedokázal své nevhodné chování ovládnout a skrýt před zraky veřejnosti.

Černý odběr
DĚČÍN – Pracovníci energetické společnosti ohlásili letos v květnu podmokelským strážcům zákona neoprávněný odběr elektřiny na adrese v Děčíně. Na chodbě obytného domu v ulici Jiřího z Poděbrad se nacházela narušená elektrorozvodná skříň, z níž odtékala nepovoleným způsobem elektrická energie. Výlohy za neuhrazenou spotřebu dosahují téměř 157.000,- Kč. Místní policisté pracují především s verzí přečinu krádeže.

S kapkou alkoholu
DĚČÍN – Následkům své sobotní jízdy čelí osmadvacetiletý muž z Děčína. Na Litoměřické ulici v Děčíně byl osmnáctého července letošního roku kontrolován během časné ranní jízdy s osobním vozidlem. Dechová zkouška pro něj dopadla nepříznivě. Řidič byl vyzván ke kontrole policejní hlídkou, která v sobotu v časných ranních hodinách prováděla dohled nad silničním provozem. Víkendovým přešlapem se zabývají policisté z OOP Děčín – Město s ohledem na přečin ohrožení pod vlivem návykové látky.

Děčín 21. července 2015
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín