Rubriky
Kultura Turisti Zprávy

Letní Sněžník odstartoval už čtvrtou prázdninovou sezónu

letni_kino_sneznik28Už se z toho prakticky stala tradice – děčínské kino Sněžník se na jeden měsíc letních prázdnin stává letním biografem se vším všudy. A letos to nebude jinak. Mezi 8. červencem a 9. srpnem se Sněžník opět „přepne“ do letního módu a namísto tradičního kinosálu bude promítat na fotbalovém stadionu sportareálu Děčín.

„Kvůli pozitivním ohlasům ze strany veřejnosti a diváckému zájmu jsme se rozhodli pokračovat v organizování letního Sněžníku. Loni ho navštívilo přes tři tisíce diváků, což je skvělé číslo a tento rok bychom na tento výsledek chtěli navázat. Je to už čtvrtý ročník, který si zařizujeme sami, a jsem opravdu nadšený, že si tento projekt získal oblibu mezi diváky. Za každým ročníkem jsou měsíce příprav a vždy se snažíme ponaučit z předchozích nedostatků tak, aby vše bylo ke spokojenosti diváků. Když jsem před několika lety přebíral funkci vedoucího kina Sněžník, měl jsem motto ‚víc než kino‘ a myslím, že letní Sněžník je jeden z nejviditelnějších důkazů, že kino Sněžník není omezeno ani dramaturgií ani prostorem“ vysvětluje Martin Pošta, vedoucí kina Sněžník a zástupce ředitele děčínského divadla.

Podobně jako minulý rok bude letní Sněžník probíhat na stadionu sportareálu Děčín na Starém Městě, kde diváci budou sledovat filmy z divácké tribuny. O kvalitní filmový zážitek se postará moderní digitální audiovizuální technika společně s dvanáctimetrovým promítacím plátnem. „Ač půjde o dočasné provozování kina pod širým nebem, rozhodně nehodláme slevit ze standardu služeb, které divákům nabízíme v rámci běžného ‚kamenného‘ provozu. Kromě profesionální techniky se diváci mohou těšit na tradiční popcorn, dále na venkovní gril, nápoje a další občerstvení poskytované v přilehlé restauraci, krytou tribunu či možnost přinesení vlastní židle, gauče a podobně. Nabízíme také cyklistům vchod do letního kina přímo z cyklostezky, která vede podél sportareálu,“ vyjmenovává Martin Pošta.

Co se týče toho nejdůležitějšího, tedy programu letního kina, snažilo se vedení Sněžníku vyhovět vkusu co největšího počtu diváků. „Díky profesionální digitální technice jsme zařadili premiéry těch nejzajímavějších filmů, které půjdou letos v létě do distribuce. Ty tvoří polovinu našeho programu. Dále budeme hrát nejlepší snímky z posledního zhruba půl roku a to jak české, tak i zahraniční. Namátkou můžu diváky nalákat třeba na snímky jako Kód Enigmy, Interstellar nebo Jurský svět. Z premiér pak plánujeme kupříkladu nová pokračování Mission Impossible nebo Terminátora,“ popisuje Pošta.

Letní Sněžník bude v uvedeném období od začátku července do začátku srpna promítat každý den s výjimkou dvou pondělků, které budou sloužit jako technické pauzy nebo časové rezervy pro případné technické či jiné komplikace. „Po předchozích zkušenostech víme, že je lepší mít rezervu pro případné změny v programu a také pro odpočinek personálu, nicméně pokud vše půjde podle plánu, nevylučujeme, že by se podle možností mohlo promítat i v tyto odpočinkové dny. Každopádně doporučujeme všem divákům sledovat naši facebookovou stránku a webové stránky, kde budeme zveřejňovat aktuální informace týkající se letního Sněžníku,“ vysvětluje vedoucí kina Sněžník, Martin Pošta.

 

LETNÍ SNĚŽNÍK V ČÍSLECH:

  • 31 projekcí (z toho 15 premiér)
  • 400 nečíslovaných míst (230 míst k sezení pod krytou tribunou = hrajeme i za deště)
  • 100 – 120 Kč za lístek
  • 21:30 začátek všech projekcí. Možný posun až do setmění. Pokladna otvírá vždy hodinu před začátkem
  • 12metrové promítací plátno

 

ADRESA LETNÍHO SNĚŽNÍKU:

Sportareál kina Sněžník

Ve Vilách 1020/19

405 01 Děčín 1

 

Vstupenky:      www.kinosneznik.cz, www.vstupenkadecin.cz

Facebook:       https://www.facebook.com/kinosneznik

 

Kino Sněžník v Děčíně je moderní městské kino s kapacitou 383 sedadel a promítací technikou umožňující projekce 2D i 3D snímků. Děčínský biograf existuje od roku 1945 a v současnosti patří mezi více než 400 kinosálů klasického formátu v ČR. Od roku 2008 je pod správou Městského divadla Děčín.

Dramaturgie kina se snaží uspokojovat vkus všech diváckých kategorií od nejmenších filmových nadšenců až po náročné diváky artového filmu. Koncepce Sněžníku nepočítá s pouhou promítací funkcí, ale usiluje o to, být širokým kulturním prostorem.

Podle informací ministerstva kultury patřilo v roce 2014 děčínské kino mezi TOP 50 nejnavštěvovanějších sálů (včetně multikin). V průměrném počtu diváků na jedno představení dokonce Sněžník obsadil do desátého místa.

 

program