Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoV záři reflektorů
DĚČÍN – Policisté z Obvodního oddělení v Podmoklech sedmého května letošního roku rozlouskli další případ oznámené kapesní krádeže, ke které mělo dojít začátkem letošního dubna na diskotéce v Děčíně. Mladá návštěvnice taneční zábavy přišla během chvilky věci a peníze v hodnotě necelých osmnácti set českých korun. Z kabelky, kterou měla oznamovatelka zavěšenou na rameni, zmizela peněženka s platební kartou, doklady a finanční hotovostí. Nemilé překvapení přišla nahlásit podmokelským policistům krátce před šestou hodinou ráno. Po měsíci prošetřování velikonoční příhody se policistům do rukou dostal dvaadvacetiletý muž, který se k e krádeži doznal. Sedmého května si ústy policejního inspektora vyslechl sdělení podezření se spáchání přečinu krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což může přijít až o dva roky svobody.

V cuku letu
DĚČÍN – I policisté z druhé strany Labe prošetřují od konce letošního dubna případ kapesní krádeže. Majitelka dámské kabelky se na policisty z OOP Děčín – Město obrátila šestadvacátého dubna krátce po půlnoci, jelikož se chvilku předtím začala shánět po své volně odložené kabelce. Uvnitř měla osobní věci s platební kartou a mobilním telefonem. Vše v hodnotě osmi tisíc českých korun. Svou příruční tašku odložila před místní hernou, která je navíc nedaleko policejního oddělení. Ztracené věci zatím nebyly nalezeny, ale policisté usilovně pátrají po všech okolnostech možného přečinu krádeže.

Loni v děčínském okrese policisté prověřovali 76 kapesních krádeží. Necelých 28% (21) se jich podařilo objasnit. V prvním čtvrtletí letošního roku policisté čelili deseti případům. Pět z nich už se jim podařilo objasnit. Ze statistik vyplývá, že se k nim nejčastěji uchylují recidivisté. Někteří navíc pod vlivem alkoholu …

Pátráme po Caravelle
DĚČÍN – Ve čtvrtek sedmého května letošního roku vyhlašovali děčínští policisté celostátní pátrání po osobním vozidle zn. VW Caravelle stříbrné barvy v metalíze. Téměř obratem byly ke spolupráci vyzvány další policejní útvary a provedena opatření, jež by mohla napomoci k vypátrání ztraceného auta. Vůz parkoval v ulici 17. listopadu v Děčíně zhruba týden. Když šel majitel odstavené auto opět obhlédnout, již ho tam nenašel. Ztracený dopravní prostředek ocenil na 250.000,- Kč. Případem možného přečinu krádeže se zabývají děčínští policisté.

Přišel o skener
VARNSDORF – Nepříjemnou zkušenost ohlásil varnsdorfským policistům pracovník soukromé společnosti. Během rozvážení zásilek využívá ke své práci mobilní terminál, kterým skenuje svěřené zásilky. Ve čtvrtek odpoledne sedmého května přišel o svěřený ruční skener v hodnotě cca padesáti tisíc českých korun. Důležitá pracovní pomůcka zůstala chvíli odložená v neuzamčené kabině vozu. Jak došlo k tomu, že přístroj z neuzamčeného auta zmizel, se pokusí objasnit policisté z Výběžku.

Kde jsou věci?
DĚČÍN – Na děčínské policisty se obrátil další člověk, jenž přišel o věci z vozidla. V noci ze čtvrtka na pátek osmého května letošního roku odstavil oznamovatel napadené auto do ulice Míru v Boleticích nad Labem. Když se k němu ráno vrátil, našel auto poničené. Z něj navíc zmizely i jeho osobní věci a příslušenství k motorovému modelu letadla. Škoda se vyšplhala přes deset tisíc českých korun. Případ možného přečinu krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku šetří policisté z OOP Děčín – Město.

Děčín 11. května 2015
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín