Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi začali sérii s favoritem skvěle. Na jeho ledě zvítězili po prodloužení a ujali se vedení 1:0 na zápasy

HC Decin vs Kobra semifinále _alesoHokejisté Děčína i nadále pokračují v takřka spanilé jízdě, kdy si připisují další cenný skalp. Ve čtvrtfinále play-off narazili na pražskou Kobru, která má velké ambice na postup do první ligy, ale hned v úvodním duelu této série jim zhatili jejich plány. Ujali se totiž vedení 1:0 na zápasy a nyní je bude čekat páteční utkání na vlastním ledě, kde mohou jít do vedení a vypracovat si tak mečbol. Samozřejmě zatím ale nepředbíhejme. Radost je ale na straně Medvědů opravdu veliká.

Vstup do zápasu byl pro Děčín z kategorie snové. Utkání totiž ještě ani pořádně nezačalo a Medvědi šli do vedení. V čase 0:45 se přesně trefil MICHAL OLIVERIUS a skóre se tak měnilo na straně hostí – 0:1. Domácí však kousali a před Lavingerem si vytvářeli šance. Ta největší se zrodila v desáté minutě z hole Kocmana, před nímž se po střele Jakeše zjevila odkrytá branka. Jenomže Kocman nezpracoval skákající kotouč a vyrovnání se jeho tým nedočkal. Jenže na počátku patnácté minuty už se to povedlo. Kobra si vytvořila před hostující bránou velký tlak, čehož využil ROMAN VERBÍK – 1:1. První branka domácích Kobru nakopla a po minutě a půl už vedla. MARTIN KOCMAN dokázal dopravit kotouč do odkryté klece a otočil stav skóre ve prospěch svého celku – 2:1. Z vedení se však hráči Kobry radovali pouhé dvě minuty. Přesilovou hru využil po skvělé akci první formace DANIEL VOLRÁB a bylo vyrovnáno – 2:2. Poprvé do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Na počátku druhé periody vsítila Kobra třetí gól, jenomže sudí ho posléze neuznali, neboť Jakeš zlomil svou hůl a pokračoval ve hře. Což je proti pravidlům a místo toho putoval na trestnou lavici. Hrálo se ale ve čtyřech hráčích na obou stranách, neboť svůj trest odpykával také Havlíček. A mohlo být hůře. Další dvě minuty dostal Molnár a domácí hráli ve čtyřech hráčích proti třem. Medvědi se ale ubránili a neinkasovali. Ve dvaatřicáté minutě čelila Kobra drtivému tlaku Děčína, ale všech pět střel, které mířily na Bílka, domácí gólman pochytal. Z druhé strany to pak zkoušel Novák, ale ve velké šanci minul Lavingerovu branku. Ještě jedna slibná šance ze strany Medvědů byla k vidění ve druhém dějství. Kuchynka se proháčkoval až k Bílkovi, ale dráhu jeho cesty kontroloval domácí obránce a poté ho připravil o puk. Do konce druhé třetiny se pak už nic nestalo, a tak na ukazateli skóre svítil stejný stav, jako po třetině první – 2:2.

Z kraje druhé periody hráli Medvědi ve dvojnásobném oslabení, ale i to nakonec dokázali ubránit. Domácí tým prakticky k ničemu nepustili. Znovu se museli bránit početní výhodě domácích v sedmačtyřicáté minutě, kdy Drnec vyhodil kotouč mimo hřiště a putoval za katr za zdržování hry. Jenže ve vlastním oslabení ujel Hašek s Volrábem a druhý jmenovaný poslal na Bílka jedovatou střelu a puk mířil mezi jeho betony. Bílek je však dokázal včas sklapnout a podržel svůj tým. Takřka v polovině třetího dějství se k přesilovce dostali také Medvědi, ale využít ji nedokázali. Byli v ní ale ve velké šanci, ale do protiútoku se pak dostal Novák, ale hosté si kotouč převzali do své moci a znovu zahrozili před Bílkem. Ten však své brankoviště uhlídal. A nakonec oba gólmani už žádnou střelu za svá záda nepustili, neujala se ani vyložená šance Kobry na konci třetí třetiny, a tak první zápas série musel dojít do prodloužení. A v něm propukla ohromná radost na straně hostí. Ti totiž dokázali necelou minutu před jeho koncem využít přesilovou hru JANEM MOLNÁREM – 2:3. V prvním duelu zvítězili a v sérii se tak ujali vedení 1:0 na zápasy nad velkým favoritem druhé ligy.

HC Kobra Praha – HC Děčín 2:3 po prodloužení (2:2; 0:0; 0:0 – 0:1)
Branky a nahrávky: 15. Verbík (Čurda, Pohl), 16. Kocman (Šteiner) – 1. Oliverius, 18. Volráb (Hašek, Molnár), 65. Molnár (Filipovský)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Šticha) – Filipovský, Molnár, Kaltenböck, Hříbal, Strnad, Klement, Kvaček, Havlíček – Hašek, Volráb, Vacek – Faigl, Oliverius, Kuchynka – Drnec, Chládek, Fojt – Chovanec, Chamrád, Kment

Vendula Zdražilová, HC Děčín