Rubriky
Sport Turisti Zprávy

Lyžaři v severních Čechách si také tento víkend můžou užít sněhu

lyze podluziV provozu bude většina středisek. O bílou stopu se nemusí bát ani vyznavači běžeckého lyžování.

V Ústeckém kraji jsou v provozu všechna zimní střediska. Lyžuje se na Telnici na Ústecku, kde je zhruba 40 centimetrů sněhu. V provozu jsou vleky také v Jiřetíně, na Bouřňáku nebo na Klínech na Mostecku, kde je podobně jako na Telnici 40 centimetrů, většinou prachového sněhu.

Nejlepší podmínky, hlavně díky nadmořské výšce nabízí krušnohorský Klínovec, kde je 90 centimetrů sněhu. V provozu je také ski areál v Horním Podluží v Lužických horách, kde leží zhruba 20 centimetrů sněhu.

V Libereckém kraji mají sněhu také dostatek. Lyžuje se jak v Jizerských horách, tak také v Krkonoších. Například Příchovice, Tanvaldský Špičák nebo Severák nabízejí kolem 50 centimetrů sněhu a dobré podmínky jsou také v krkonošských střediscích. Například v Harrachově čeká na lyžaře až 80 centimetrů sněhu.

Běžkaři si také ještě můžou užít bílé stopy. V Libereckém kraji dobré podmínky na běžeckých tratích nabízí Jizerskohorská magistrála. Pozadu ale nezůstávají ani okruhy v Krušných horách. Na hraničních horách je upraveno zhruba sto kilometrů běžeckých tras.

Autor: Jan Bachorík
Zdroj: www.rozhlas.cz/sever