Rubriky
Zprávy

Řada heren na regulaci nehledí, kontroly odhalily řadu problémů

Řhazard_alesoadu nedostatků v hernách odhalili během kontrol děčínští strážníci. Pravidelné kontroly navíc mají, kromě jiného, vliv na návštěvnost heren a někteří provozovatelé dokonce zkrátili provozní dobu a další o tom uvažují. Intenzivní kontroly míst, kde jsou v provozu výherní hrací přístroje, dělají strážníci prakticky denně.

„Spolupracujeme v tomto směru i s děčínským úřadem práce, který následně hráčům, kteří pobírají některou ze sociálních dávek, vyplácí značnou část dávky ve stravenkách. To není ale jediný problém, v řadě provozoven jsme zjistili nedodržování času, kdy mohou být výherní hrací přístroje v provozu nebo pokusy o obcházení stávající regulace hazardu,“ uvedl ředitel děčínské městské policie Marcel Horák. Kontroly nesou někteří provozovatelé velmi nelibě, v řadě heren kvůli pravidelným kontrolám poklesla návštěvnost a tím pádem i příjmy. „Někteří proto zkrátili provozní dobu, protože se jim provoz přestává vyplácet. Kontroly jsou v Děčíně opravdu intenzivní, prakticky každá směna herny v určité lokalitě kontroluje. Některé provozovny, kde jsme zjistili problémy související s nedodržováním regulace, kontrolujeme intenzivněji. Porušení regulační vyhlášky bude ještě řešit příslušný správní orgán Magistrátu města Děčín,“ dodal Horák.

Vedení města zatím stávající systém regulace vyhodnocuje. Pokud budou problémy s dodržováním regulace přetrvávat, bude město uvažovat o případné změně regulace hazardu na území města. „Situaci v této oblasti sledujeme, zatím je předčasně dělat závěry. Pokud bude ale přetrvávat neochota dodržovat stávající systém regulace, je jedním z logických kroků zpřísnění nebo dokonce úplný zákaz provozu heren na území města,“ dodala primátorka Děčína Marie Blažková.

Mgr. Tomáš Pavlík, MBA
Městská policie Děčín