Rubriky
Politika Zprávy

Primátorka navštívila hejtmana

primatorka hejtman BubenicekHejtman Oldřich Bubeníček se seznámil s novou primátorkou statutárního města Děčín Marií Blažkovou při pracovním setkání v budově Krajského úřadu. Při této příležitosti také projednali aktuální témata a možnosti vývoje v rámci vodní dopravy či dálničního přivaděče na dálnici D8.

Na schůzce zazněla shoda na potřebě oživit vodní dopravu. Rekonstrukce plavebního stupně, které by umožnilo celoroční splavnost Labe pro nákladní lodě, je věcí několikaleté debaty. Dále hejtman s primátorkou projednali varianty napojení statutárního města Děčín k dálnici D8 a současnou situaci spolu s věcnými poznámkami k Dopravě ÚK. Primátorka současně vítá a podporuje Den záchranářů, který se letos uskuteční v Děčíně 20. června, a kde Integrované složky záchranného systému budou prezentovat svoji činnost.

Při příležitosti setkání obdržela primátorka města Děčín, podobně jako nedávno primátor Mostu Jan Paparega, anglická obrázková domina, která poslouží jako výuková pomůcka pro 11 děčínských základních škol.

Tisková zpráva Ústeckého kraje ze dne 22. 1. 2015

Zdroj: Magistrát města Děčín