Rubriky
Zprávy

Zpravodakství Policie České republiky

policie_alesoVítr v peněžence
DĚČÍN – Začátkem letošního listopadu se na děčínské policisty obrátil devětadvacetiletý muž, který přišel o pět tisíc českých korun. Ty si uložil společně s peněženkou do své bundy, jíž nechal volně odloženou v hokejbalové hale u zimního stadionu. Měsíční policejní prověřování vyústilo devátého prosince 2014 ve sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže dvojici mladých lidí, kteří se k odcizení finanční hotovosti doznali. Získaný obnos využili na bydlení a nákup oblečení.

Sáhl po kořalce
VARNSDORF – V úterý devátého prosince 20014 zadržela ostraha varnsdorfského hypermarketu čtyřicetiletého muže, který se snažil o propašování dvou lahví kořalky bez zaplacení. Úlovek uschoval do bundy a prostorem mezi pokladnami prošel jako by se nechumelilo. Bystré oko ostrahy výtečníka zbystřila a vykutáleného zákazníka chtěla lapit. Ten se vzpíral, leč to mu nepomohlo a po chvíli byl předán do rukou místních strážců zákona. Zboží v hodnotě necelých sedmi set českých korun bylo vráceno do prodejny a případem přečinu krádeže se v současní chvíli zabývají policisté z OOP Varnsdorf.

Povedený cyklista
VELKÝ ŠENOV – Pod drobnohledem německých a českých policistů včera devátého prosince skončil cyklista z Pirny. Muž jedoucí na horském kole byl vyzván k dopravní kontrole v Sebnitzu. Kontrole se zřejmě chtěl vyhnout, jelikož nasedl na kolo a pelášil směrem k Dolní Poustevně. Ve vísce Šluknovského výběžku byl sousedními strážci zákona opětovně dostižen. K provedení kontroly cyklisty na území České republiky byly přizvání policisté z OOP Velký Šenov, kteří zajistili překladatelku a výsledek společného setkání kvalifikovali jako přestupek na úseku ochrany před alkoholismem a toxikomanií. Cyklista byl vyzván ke zkoušce na alkohol a omamné látky, ze které vyšel pozitivní na užití omamných a psychotropních látek.

Napadená chalupa
RUMBURK – Ačkoliv policisté v zimních měsících provádějí kontroly rekreačních objektů, přeci jen se sem tam objeví nějaké oznámení majitelů chat a chalup kteří po návštěvě svého majetku zjistí nevítanou návštěvu. Občas se mezi oznamovateli objeví i všímaví sousedé a svědci, kteří se stávají svědky vloupání a dokáží na místo události přivolat policii. Nejinak tomu bylo i v osadě Kopec v Brtníkách, kam v nedávné minulosti zavítal nevítaný návštěvník. Zazimovanou chalupu navštívil pravděpodobně zadním vchodem. Případné škody zatím nebyly stanoveny. Případ možného přečinu krádeže prověřují policisté z OOP Rumburk.

I přes zákaz
DĚČÍN – Děčínští policisté se v úterý devátého prosince potýkali s dvaadvacetiletým nezbedníkem, který má od září letošního roku vysloven zákaz pobytu na území Děčína. S tím si zřejmě hlavu neláme, protože byl kolem šestnácté hodiny zastižen v prodejně smíšeného zboží v Podmoklech. Do prodejny si ho přišla vyzvednout policejní hlídka, která obdržela informaci o krádeži zboží v hodnotě necelých dvě stě českých korun. Majetkový přestupek byl vyřešen blokovou pokutou. Překročení zákazu pobytu byl oproti tomu vyřešen přesunem do policejní cely a následným sdělením podezřením ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, které bude nadále řešeno okresním státním zástupcem.

Vysáté nádrže
VARSDORF – Varnsdorfští policisté prošetřují okolnosti podivného úniku paliva z automobilových nádrží v Jiřetíně pod Jedlovou. Z napadených aut v Klášterní ulici zmizelo z úterý na středu 10. prosince dohromady pětašedesát litrů benzínu. Škoda bude majiteli poničených vozů vyčíslena v průběhu policejního prověřování. Další okolnosti případných přečinů krádeže a poškození cizí věci z areálu zdravotního střediska zjišťují policisté z Výběžku.

Děčín, 11. prosince 2014
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín