Rubriky
Sport Zprávy

Děčín na Kobře dvakrát vedl, přesto z Prahy neveze ani bod

kobra prahaK dalšímu utkání druhé hokejové ligy zajížděli v sobotu 8.11.2014 hokejisté Děčína na led pražské Kobry, kde se jim podařilo dostat se v utkání dvakrát do vedení. Domácí však pokaždé dokázali srovnat a poté i otočit ve svůj prospěch. Své vedení 5:3 ve třetí třetině si už uhlídali a připsali si tři body do tabulky.

V osmé minutě poslal Medvědy do vedení JAROSLAV HAŠEK, jenž otevřel sobotní účet utkání – 0:1. Jenže o šest minut později už bylo srovnáno. DOMINIK NOVÁK prostřelil brankáře Děčína a na ukazateli skóre svítil stav 1:1. Do konce první třetiny se pak už nic nestalo, a tak se poprvé do kabin šlo hostům dobře, neboť s favoritem utkání držel krok.

Druhá třetina začala ale lépe pro Kobru, která ve 24. minutě šla poprvé do vedení. O vedoucí branku se postaral MICHAL SLANINA – 2:1. Medvědi však z inkasované branky příliš starostí neměli, neboť okamžitě po vhazování ve středovém kruhu přetavil útok Děčína v další gól TOMÁŠ FAIGL a bylo opět vyrovnáno – 2:2. A po čtyřech minutách od jeho branky přidal další JAN FILIPOVSKÝ, který znovu strhl vedení na stanu Děčína – 2:3. Jenže divoký zápas plný zvratů nekončil ani chvíli poté. V polovině utkání bylo znovu vyrovnáno. MICHAL SLANINA svým druhým přesným zásahem v utkání poslal svůj tým znovu do hry – 3:3. Takže i před třetí třetinou bylo vše stále otevřené.

A právě třetí dějství rozhodlo. Ve 46. minutě poslal Kobru opět do vedení DOMINIK NOVÁK – 4:3 a s Medvědy to už dobře nevypadalo. Odpověď na domácí gól nenašli a navíc v 50. minutě inkasovali znovu a pražský celek šel poprvné v zápase do dvoubrankového náskoku. FRANK KUČERA, syn slavného otce Františka Kučery, totiž vsítil další branku a dal klid na hokejky svého týmu – 5:3. Na zvrat už hosté neměli síly a pouhou minutu před koncem třetí třetiny ještě pečetil vítězství Kobry PAVEL MALÝ, který uzavřel sobotní střelecké hody v Praze – 6:3.

HC Kobra Praha – HC Děčín 6:3 (1:1;2:2;3:0)
Branky a nahrávky: 14. Novák (Evan), 24. Slanina (Evan), 31. Slanina (Novák), 46. Novák (Evan), 50. Kučera (Jakeš), 59. Malý (Cafourek) – 8. Hašek, 25. Faigl (Chamrád), 29. Filipovský (Vegner)

Vendula Zdražilová, HC Děčín