Rubriky
Sport Zprávy

Železný knedlík letos pěkně žhavý

železny_knedlikZa nádherného a horkého počasí se v sobotu 2. 8. 2014 postavilo více než 120 závodníků na trať 8. ročníku oblíbeného triatlonu „Iron Dumpling – Železný knedlík“.

Závodníci se poprali s proudem řeky Labe, poté je čekala cyklistická část včetně přebrodění řeky Ploučnice. Závěrečný pětikilometrový běh byl za horkého počasí důkladnou prověrkou pevné vůle triatlonistů.

Na start se letos vedle amatérských nadšenců postavili i elitní čeští závodníci Kateřina Loubková a Pavel Jindra, kteří suveréně zvítězili ve svých kategoriích.

V ostré konkurenci se neztratili děčínští borci z pořádajícího oddílu Triade – v absolutním pořadí skončil na 2.místě Petr Rouček a na 1. místě v kategorii 40-49 let Marek Peterka, Jitka Jirušová obsadila ve své kategorii krásné 2.místo.

Akce patřila k vrcholům letošního sportovního léta, závod je mezi veřejností populární také díky triatlonu pro mládež, který byl jednou z akcí celoroční série závodů pořádaných Triade Děčín.

Do závodu odstartovalo nakonec rekordních 64 dětí ve věku od 2 do 15 let. Rozděleny byly do 4 kategorií. Díky Tomáši Slavatovi jsme mohli dětem, které nemají vlastní kolo, ho zdarma zapůjčit.

Závod měl bezvadnou atmosféru, ke které přispělo příjemné počasí a děti závodily ze všech svých sil. Po té co absolvovaly svou trať v rozložení plavání – cyklistika – běh, čekalo na každého z nich občerstvení a diplom. Pro ty nejlepší byly připraveny i věcné ceny a vyhlášení na stupních vítězů.

Vítězové: 2-6 let –Markéta Bulyhová a Miroslav Strnad, chlapci; 6-9let – Jonáš Helmich, dívky 6-9 let – Anna Formánková, chlapci 10-11 let – Matěj Hollmann, dívky 10-11 let – Lucie Blechová; chlapci 12-13 let – Jakub Hašek, dívky 12-13 let – Karolínka Hájková;

Vítězové byli nakonec všichni, kdo se aktivně zúčastnili a užili si krásný den v příjemné atmosféře a mezi fajn lidmi.

Poděkování patří všem, kteří tento závod pomáhali organizovat a to především ředitelům obou závodů Ivanovi Parlesákovi a Jaroslavovi Hauzírkovi , členům oddílu Triade, Tomáši Slavatovi a všem dobrovolníkům za velkou sportovní tak organizační úroveň a také rodičům, kteří přivedli své děti na sportovní akci.

Děkujeme partnerům Triade Děčín a to společnosti ČEZ, Všeobecné zdravotní pojišťovně, radiu North music, realitní kancelář Vesta, Bonduelle, Stavby Jožák, AutoCont, Audo Viktoria, Jotto, Rock Empire, Kovo Děčín, Interkov a dalším za podporu.

Jednalo se o další letošní akci pořádanou Triade Děčín a bude následovat v září duatlon pro mláděž. Triade Děčín je jedním z největších pořadatelů závodů v Děčíně.

Zároveň Triade věnuje po všech akcích finanční částku na handicapované děti, celkem za své trvaní to je již přes 150 000,-Kč – Děkujeme partnerům a rodičům za podporu při zaplacení dobrovolného startovného.

Info, foto a výsledky na www.zeleznyknedlik.czwww.xterradecin.cz