Rubriky
Sport Zprávy

Druhé přípravné utkání Medvědi zvládli na jedničku

hc decinVe čtvrtek 14.8.2014 přivítali hokejisté Děčína na svém ledě celek Řisut v rámci svého druhého přípravného utkání a i když brzy prohrávali o dvě branky, nakonec dokázali utkání dovést do vítězného konce.

Zápas však pro Děčín moc dobře nezačal. Už ve druhé minutě totiž Medvědi prohrávali o dvě branky. Hned v první minutě ujel TOMÁŠ BRÉM a svou střelou dokázal poslat puk za záda Štichy – 0:1. Na konci druhé minuty musel Šticha lovit puk ze své sítě podruhé, když se před ním prosadil MICHAEL CHVOJKA – 0:2. Paradoxně ale od této chvíle byli domácí hráči lepším týmem a mnohdy svými pohlednými akcemi motali hlavy hráčů hostí. Tlak Medvědů sílil, leč vše bylo bez gólového efektu. Branka ale byla na spadnutí v dalších fázích první třetiny, ale Štěpánek držel svůj tým. Na konci desáté minuty to však už nebyla pravda a Děčín snížil na rozdíl jediné branky. To MAREK KLEMENT nahodil puk od modré čáry a následně doplachtil do hostující sítě – 1:2. To však Děčínu nestačilo a i nadále operoval nebezpečně před brankou Řisut a snažil se o vyrovnání. Stěpánek však už do konce prvního dějství neinkasoval.

Z druhé třetiny nebyla ještě ani odehraná jedna minuta a bylo vyrovnáno. Oliverius v překrásné souhře první formace vybídl ke skórování JAROSLAVA HAŠKA, který přesnou trefou srovnal s Řisuty krok – 2:2. A o čtyři minuty později už Medvědi vedli. Tentokráte skóroval po přesném pasu Haška MICHAL OLIVERIUS, jenž v síti hostí vymetl doslova všechny pavučiny – 3:2. Poté se také ukázaly děčínské mladé pušky, jenž jako dravé mládí hrozily před Štěpánkem. Ten však opět odolával. Ve 31. minutě už ale musel čelit další domácí brance. TOMÁŠ DRNEC v akci s Fojtem dal Medvědům dvoubrankové vedení – 4:2. Jenže hosté z Řisut své zbraně rozhodně nesložili a ještě do konce druhého dějství dokázali vyrovnat. Ve 34. minutě snížil na rozdíl jediné branky DAVID ŠUBRT – 4:3 a stejný hráč pak v samotném závěru druhé části dokázal i srovnat stav utkání na 4:4.

V úvodu třetiny třetí dvakrát zahrozil Chovanec, pokaždé však vyšel střelecky naprázdno. Ve 46. minutě si na Štěpánka vyšlápl svou střelou Šetka, ale brankář hostí byl připraven. Děčínští si opět vypracovali místy drtivý tlak a znovu byl gól na spadnutí. Obránci hostí v čele se Stěpánkem však byli proti. Do branky se nevešla ani jedovatá střela Kmenta. V 51. minutě však už domácí skutečně skórovali, když se podruhé v utkání trefil MICHAL OLIVERIUS a znovu poslal Medvědy do těsného vedení – 5:4. O chvíli později se vyznamenal Šticha, jenž svým pohotovým zákrokem nepřipustil, aby hosté vyrovnali. Hokejisté Řisut se pak v závěru třetiny snažili o vyrovnání, ale nepomohla jim k tomu ani závěrečná powerplay. Při ní se po dvou pokusech naopak neprosadili domácí. Zápas tak skončil těsnou výhrou Medvědů, jenž ukázali v čele s mladými odchovanci Děčína, že by jim souhra mohla klapat.

HC Děčín – HC Řisuty 5:4 (1:2;3:2;1:0)
Branky a nahrávky: 10. Klement (Filipovský, Drnec), 21. Hašek (Volráb, Oliverius), 25. Oliverius (Hašek), 31. Drnec (Fojt), 51. Oliverius (Hašek) – 1. Brém, 2. Chvojka (Vlček), 34. Šubrt, 40. Šubrt (Wszolek, Vlček)

Sestava HC Děčín:
Šticha (Kácha) – Kaltenböck, Hříbal, Saska, Filipovský, Klement, Strnad, Kvaček, Vegner – Hašek, Oliverius, Volráb – Chamrád, Šetka, Vacek – Chládek, Drnec, Fojt – Polák, Kment, Chovanec

Vendula Zdražilová, HC Děčín