Rubriky
Sport Zprávy

Děčín oplatil Klášterci porážku a na svém ledě zvítězil 5:4

klasterecDalší přípravný zápas odehráli hokejisté Děčína, a sice s Kláštercem nad Ohří, kterému oplatili porážku z minulého týdne a zvítězili 5:4.

Utkání začalo útočně, když si oba týmy připravily slibné šance. Poté se však hrálo spíše opatrně, nikdo nechtěl udělat chybu a inkasovat první branku. K té mohli mít blízko Medvědi, když v páté minutě měli možnost přesilové hry. Jenže tu se využít nepodařilo a skóre se tak zatím neměnilo. A ani po střele Poláka, jehož střelu ještě neúspěšně tečoval Bezpalec. Na druhé straně pak nepřesně od modré čáry střílel Loučka. Děčínští si vytvořili mírný tlak, Volráb a Hašek ale na Tichého v brance hostí nevyzráli. Hosté se nedokázali z tlaku Děčína vymanit a v polovině první třetiny znovu zahrozila první formace Děčína, Oliverius však střílel jen do hrudi Tichého. Ve dvanácté minutě si pak tlak vytvořili hosté v přesilové hře, Kácha ale několika nebezpečným střelám dokázal odolat. Tři minuty před koncem se Kácha zaskvěl bravurním zákrokem, když na něho jeli osamoceni dva útočníci hostí. Poté hráli hosté další přesilovou hru, ale paradoxně v ní měli dvě velké šance Děčínští, kteří hráli, jako kdyby ani nebyli vyloučeni. Když už to vypadalo, že třetina nakonec skončí bez branek, opak byl pravdou. Pouhé tři vteřiny před koncem první třetiny inkasoval Kácha z hole MARTINA KADLECE od modré čáry, kdy mu puk nešťastně proklouzl mezi jeho betony – 0:1.

Úvod druhého dějství patřil hostům, kteří měli další výhodu přesilové hry. Tentokráte si však po celou dobu vytvořili velký tlak před domácí brankou, ale Kácha znovu držel svůj tým svými přesnými zákroky. Ve 25. minutě se však už Medvědi vyrovnání dočkali. Chamrád poslal žabku na kruhy v pásmu hostí, kde byl připravený MAREK ŠETKA, který se střelou neotálel a okamžitě pálil na Tichého a následně pak propálil vše, co mu stálo v cestě – 1:1. Z vyrovnání se však domácí příliš dlouho neradovali. O dvě minuty později se z dalšího útoku prosadil přízemní střelou LADISLAV NGUYEN – 1:2 a poslal hosty znovu do vedení. Závar před brankou Klášterce si ve 35. minutě vytvořila znovu druhá formace Děčína, další branku však přidat nedokázala. Té se Děčín dočkal o dvě minuty později, kdy bleskově využil přesilovou hru svou přízemní střelou od modré čáry JAN FILIPOVSKÝ a bylo znovu vyrovnáno – 2:2. V závěru třetiny pak ještě opět zahrozila druhá lajna Děčína, ale vedení na stranu Medvědů strhnout nedokázala.

Dvě minuty po začátku třetí třetiny šli Klášterečtí opět do vedení. Svůj druhý přesný zásah si v tomto utkání připsal MARTIN KADLEC, jenž se dokázal prosadit ve vlastním oslabení svého týmu – 2:3. O deset minut později však bylo znovu a opět vyrovnáno. DANIEL VOLRÁB vypíchl puk na modré čáře ve vlastním oslabení a poté dokázal proměnit svůj samostatný únik – 3:3. V 56. minutě našel Oliverius zadovkou úplně volného JAROSLAVA HAŠKA, který v blízkosti Tichého přesnou střelou pod víko poslal Děčín poprvé v tomto utkání do vedení – 4:3. Jenže hosté se nedali a tři minuty před koncem třetího dějství udeřili znovu v přesilové hře. MIROSLAV KOBLITZ vypálil od modré čáry a puk skončil za zády Káchy – 4:4. Ovšem gólový účet tohoto klání stále ještě nekončil. Pouhé tři vteřiny před sirénou, která by ukončila třetí třetinu, nahodil puk do útočného pásma Molnár a před brankou Klášterce ho šikovně tečoval TOMÁŠ FAIGL, který znovu strhl vedení na medvědí stranu – 5:4. Tento stav pochopitelně Děčínští už udrželi a Klášterci tak oplatili stejnou porážku, ale tentokrát 5:4 zvítězili oni.

HC Děčín – HC Klášterec nad Ohří 5:4 (0:1, 2:1; 3:2)
Branky a nahrávky: 25. Šetka (Chamrád, Faigl), 37. Filipovský (Kment), 52. Volráb, 56. Hašek (Oliverius, Volráb), 60. Faigl (Molnár) – 20. Kadlec (Žižka), 27. Nguyen (Řepík), 42. Kadlec (Hrdlička), 58. Koblitz (Kadlec)

Sestava HC Děčín:
Kácha (Šticha) – Kaltenböck, Hříbal, Vegner, Molnár, Filipovský, Klement, Chovanec, Kvaček – Hašek, Oliverius, Volráb – Faigl, Chamrád, Šetka – Drnec, Kment, Fojt – Bačák, Bezpalec, Polák

Vendula Zdražilová, HC Děčín