Rubriky
Sport Zprávy

Dvě zlaté medaile Lenky Königové z ME v judu

judoAréna pražské Sparty v Libni patřila v v termínu 26.6 – 29. 6. nejlepším evropským judistům, kteří si to na tatami rozdali v bojích o evropské medaile v kategorii  Masters.

Barvy děčínského klubu juda hájilo celkem pět bojovníků. Ačkoliv se Petru Čapkovi, Janu Brezovskému a Tomášovi Pachtovi nepodařilo probojovat až do medailových soubojů, přesto v extrémně silné konkurenci  podali velmi sympatický výkon a dali o sobě i na evropské úrovni pořádně vědět.

Zisk medailí tentokrát obstaraly ženy.  Odchovankyně děčínského juda Alena Lazzara, která v současnosti působí v zahraničí, ale absolvovala s děčínskými Masters závěrečnou fázi přípravy, vybojovala v kategorii F3 ve váze do 70kg stříbrnou medaili.

Své pověsti dostála i mnohonásobná světová a evropská medailistka Lenka Königová, která získala zlato v kategorii F3 ve váze do 78kg, když všechna svá utkání vítězně ukončila před časovým limitem.

Königová  poté nastoupila za Českou republiku i v soutěži ženských družstev. Národní tým se dokázal probojovat až do finále, kde české judistky ve strhujícím utkání porazily Německo 4:1. Lenka Königová si tak na krk pověsila už druhou zlatou medaili.

Svůj výkon pak Königová okomentovala takto: „Příprava na ME byla náročná a jsem ráda, že se mi podařilo dobře načasovat formu a odvést na turnaji co nejlepší výkon. Ráda bych poděkovala městu Děčín, panu Novotnému  ze společnosti Silike a všem svým sparring partnerům z řad děčínských Masters.  Bez jejich podpory by zisk těch dvou medailí byl mnohem těžší.“

Jan Rokůsek, Judo Děčín