Rubriky
Zprávy

Zoo oslavila 65. narozeniny!

OLYMPUS DIGITAL CAMERASobotní oslavy si nenechaly ujít stovky lidí. „Narozeninovou párty jsme odstartovali hned ráno. Začali jsme v 9 hodin s Klubem orientačního běhu Děčín otevřením nové trasy orientačního běhu Pastýřanda, v poledne jsme se přesunuli pod děčínskou Via ferratu, kde probíhala nejen prezentace kontaktních zvířat, ale také výstup po skále v čele s ředitelkou zoo Kateřinou Majerovou, za níž v těsném závěsu lezl zoolog Roman Řehák a veterinářka Lydia Čačková,“ popsala mluvčí zoo Alena Houšková.

Sobotní odpoledne patřilo programu v areálu zoo. Zde měli návštěvníci možnost nahlédnout do zákulisí, projít si stáje, pavilon opic nebo ložnice medvědů, ale také si mohli vyzkoušet práci lidí v zoo – představili se jim nejen ošetřovatelé, ale také tým údržby, kancelářské profese a děti ze zájmových kroužků fungujících při Zoo Děčín. „Nechyběla dobrá hudba, zvířecí koktejly, trocha sportu v podání děvčat z týmu BK Horejsek Děčín a Yojo triků s DDM Děčín, dvě dávky kultury s Divadelním spolkem Karel Čapek a spousta zábavy v soutěži o ceny. Příjemnou tečkou za celým dnem pak bylo společné vypouštění balónků, na které si všichni napsali svá tajná přání,“ doplnila Houšková.

Další velkou akcí děčínské zoo bude 30. srpna Loupežnická zoo. Mnoho zajímavého chystá zoo i přes letní prázdniny. Nebudou chybět oblíbené večerní prohlídky, příměstský tábor, spaní v zoo, setkání se zvířaty a spousta dalšího.

Alena Houšková
Zoo Děčín