Rubriky
Sport Zprávy

Mužská repre v Děčíně

muzska-repre-v-decineVe středu a v pátek se v Děčíně představí mužská reprezentace! Bude to výběr trenéra Ulrycha do 18 let, který v létě čeká evropský šampionát v Turecku a o nominaci do konečného týmu bojuje i děčínský zástupce! Odchovanec děčínského basketbalu Filip Kroutil, jenž poslední roky strávil v dresu Sokola Pražského, ale v uplynulém ročníku pomohl mužskému celku BK Horejsek Děčín k druhému místu v Severočeské lize.

Česká reprezentace má ve svém středu několik jmen znějících už i na palubovkách NBL. Nejvíce známým je v tuto chvíli pardubický Půlpán. Rozehrávač dostával především v závěru sezóny a v play-off na české poměry a jeho věk překvapivě dostatek prostoru a využíval jej velmi efektivně. Děčínští fanoušci budou jistě zvědaví nejen na odchovance Kroutila, ale také na Karla Formánka jr. – syna slavného pivota působícího v Děčíně v letech 1994-2000.

Trenérský triumvirát Ulrych – Grepl – Eisner bude vybírat konečnou dvanáctku také na základě poznatků z děčínského soustředění, v jehož rámci se třikrát utká s německými vrstevníky. První duel je naplánován na středu 18.6. od 18 hodin do děčínského ČEZ Sportcentra, vstupné je 10,- Kč. Druhé utkání sehrají oba týmy ve čtvrtek 19.6. ve Varnsdorfu v hale v Západní ulici, opět od 18 hodin. Poslední vzájemné střetnutí se odehraje v pátek 20.6. od 11 hodin opět v ČEZ Sportcentru v Děčíně. Na toto utkání je vstup zdarma a pozvánku dostala také školská zařízení v Děčíně a okolí – potvrzeny jsou zatím dvě základní školy s téměř 400 žáky.

Český tým čeká ME od 24. července do 3. srpna ve městě Konya. Ve skupině čeká Čechy postupně domácí Turecko, Řecko a Bosna a Hercegovina. První tři týmy postupují do nadstavbových skupin, kde mohou vybojovat účast v play-off nebo spadnout do bojů o udržení, v nichž se utkají s týmy na čtvrtých místech skupin. Letos nový systém soutěže nedopřává klid ani nebere naděje po skončení základních skupin.

Německého soupeře čeká ME divize B v bulharské Sofii ve stejém termínu, kde svede souboj o postup mezi elitu. Soupeři ve skupině D budou pro Němce Izrael, Island, Estonsko, Rakousko a Gruzie.

Zdroj: www.bkdecin.cz