Rubriky
Sport Zprávy

Jan Steklý – vícemistr Evropy

KaratedoVe dnech 24. a 25. 5. 2014 se konalo 11. Mistrovství Evropy v karate JKA mládeže a veteránů. Letos se Mistrovství Evropy konalo v České republice v Praze a zúčastnili se ho i závodníci z klubu Karatedó Steklý. Intenzivní přípravy probíhaly již několik měsíců předem pod pečlivým dozorem hlavního učitele klubu Jana Steklého. Připravovali se Adéla Jirásková, Gabriela Janíčková, Pavel Staso, Monika Krupičková, Lukáš Javanský, Jakub Ulbrich, Kateřina Brucknerová a v neposlední řadě i Jan Steklý.

Ze zdravotních důvodů nenastoupil Richard Hartmann, který je již několik let oporou Karatedó Steklý.

Do Prahy se Jan Steklý a Robert Vitmajer vydali již v pátek odpoledne, kde se konal mezinárodní mítink pro rozhodčí a jelikož se oba na Mistrovství Evropy aktivně jako rozhodčí zúčastnili (Jan Steklý jen v sobotu, protože v neděli závodil), bylo jejich milou povinností školení absolvovat.

Sobotní ráno zahájili pořadatelé na šesti zápasištích soutěže jednotlivců ve všech věkových kategoriích.

Začalo se hned po slavnostním nástupu, kterého se zůčastnilo na pětset závodníků z celkem patnácti zemí Evropy. Během jednotlivých zápasů jsme dokázali, že jsme jako Česká republika dobrý tým a umíme se navzájem podpořit. Den byl však dlouhý a všichni byli vyčerpáni celodenním stresem, závoděním a fanděním.

Neděle už byla „pouhým“ zakončením tohoto víkendu. Hned ráno začali závodit senioři a součastně s nimi soutěže týmů dětí až juniorů.

Medailové pozice nakonec obsadili:

Gabriela Janíčková – 1x stříbro, 1x bronz

Adéla Jirásková – 1x stříbro

Monika Krupičková – 1x bronz

Jan Steklý – 1x stříbro

Kateřina Brucknerová obsadila velice pěkné čtvrté místo.

Lukáš Javanský, Jakub Ulbrich a Pavel Staso skončili svými výkony těsně před finále.

Poděkování patří nejen panu Steklémemu, ale také koučovi Robertovi Vitmajerovi, který byl nepostradatelnou oporou. Dále pak oddílovým trenérům Milanovi Kážovi, Janu Květovi, Petrovi Olivovi, Martině Sadilové a v neposlední řadě rodičům, kteří nás doprovázeli a tvořili příjemné zázemí, ale i všem, kteří nám umožnili se postavit na závodní tatami na evropské úrovni.

Tým Karatedó Steklý