Rubriky
Zprávy

Pěstovali konopí, skončili ve vazbě

konopi ilegalDĚČÍN – Celníci s policisty odhalili další pěstírny konopí, tentokrát v Děčíně.
Děčínští kriminalisté ve spolupráci s celníky Generálního ředitelství cel vyrazili v úterý 13. 5. 2014 do několika natipovaných míst v Děčíně.  Zaměřili se především na objekty, ve kterých by se mohla nacházet pěstírna či drogy určené k distribuci. Během deseti domovních prohlídek a prohlídek jiných prostor a pozemků v Děčíně a  Boleticích  nalezli ve dvou z nich  in-doorové pěstírny. Provedenými prohlídkami se podařilo strážcům zákona zajistit přes sedm set vzrostlých rostlin konopí a několik tisíc gramů usušené marihuany. V souvislosti s provedenou razií bylo zadrženo sedm osob, všichni asijského původu ve věku od 21 do 49 let.

Následující den bylo  zadrženým mužům sděleno obvinění ze zločinu Nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Jeden z nicjh si navíc vyslech obvinění z přečinu Přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. Kromě zajištěných rostlin byly zajištěny také věcné stopy v podobě zařízení a hmotné prostředky sloužící k pěstování konopí uvnitř objektu. Většina obviněných mužů využila práva nevypovídat. Tři z nich putovali do vazby. Ostatní byli po provedených opatřeních propuštěni na svobodu a budou stíháni na svobodě.

Podrobnosti k provedené operaci můžete také nalézt na stránkách celní správy, která uveřejnila také tiskovou zprávu k provedené operaci. Tu naleznete zde.

Fotogalerii k případu naleznete zde.

Děčín, 21. května 2014
nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín