Rubriky
Dětem Kultura Turisti Zprávy

Den dětí nabídne v sobotu pestrý program

den deti ČSČeské Švýcarsko, 22. 5. 2014 – Na sobotní odpoledne, 24. 5. 2014, připravili pracovníci Správy národního parku České Švýcarsko v Krásné Lípě oslavu Dne dětí a současně Evropského dne chráněných území. Vzhledem k 10. výročí založení ptačí oblasti Labské pískovce i tato oslava bude tématicky laděna.

Hlavním bodem programu bude sokolnické vystoupení skupiny ZAYFERUS. Účastníci se budou moci podívat na ukázky lovu kořisti tažené na navijáku, ukázky letu dravců, vyslechnou řadu příběhu o životě těchto fascinujících zvířat a budou se s nimi moci také vyfotografovat.

Bohatý však bude i doprovodný program. Připraveno je množství soutěží pro děti, ty si spolu s rodiči mohou vyrobit také vlastní ptačí budky. O pohádkové zakončení akce se postará divadelní příběh s názvem Datlování.

Během odpoledne proběhne také slavnostní zahájení dvou projektů podpořených ministerstvem životního prostředí, na jejichž realizaci úzce spolupracují obecně prospěšná společnost České Švýcarsko se správou národního parku. Jedná se o projekty pojmenované Přírodopis v přírodě, v rámci kterého proběhne právě uvedená výroba ptačích budek, a Broukoviště, díky němuž bude upraveno okolí stávajícího broukoviště a nově vzniknou i modely některých druhů brouků.

Akce proběhne v sobotu, 24. května 2014 od 14.00 do 17.00 hodin, v areálu Správy národního parku České Švýcarsko (naproti vlakové zastávce Krásná Lípa město).

Těšíme se na setkání s Vámi!

Zdroj: www.npcs.cz