Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie auto tyrsovka_alesoVyrušen majitelem
DĚČÍN – Kdyby to tak šlo, přijít k autobaterii bez výdajů a úsilí … děčínský mládenec si k večeru dvaadvacátého dubna letošního roku vybral stojící auto na křižovatce ulic Sukova a Lipová. Zamířil k odstavenému osobnímu vozidlu a z něj se za pomoci násilí pokusil odcizit autobaterii schovanou pod kapotou. To se mu ovšem nepovedlo., protože byl vyrušen majitelem auta. Co se mu ale povedlo, byla škoda pět tisíc českých korun. I když z místa činu utekl, místní policisté na něj přeci jen přišli. Osmadvacátého dubna letošního roku mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu krádeže a porušování domovní svobody.

Bez nářadí
DĚČÍN – Děčínští policisté pátrají po pracovním nářadí v hodnotě 60.000,- Kč. K jeho zmizení došlo v jednom z panelových domů v Jezdecké ulici v Děčíně. Z kočárkárny tamního domu zmizely svářečky, brusky, vrtačky a další věci pracovníků ústecké firmy, jež v domě v danou chvíli pracovala. Zda-li se za událostí z minulého víkendu skrývají nenechavé ruce neznámého lapky či jiné okolnosti šetří policisté z obvodního oddělení Děčín – Město.

Okraden po měsíci
DĚČÍN – Z areálu bývalého statku při děčínské střední škole v Březinách se ztratily koncem letošního března čtyři kusy hliníkových disků i s pneumatikami. Jejich hodnotu stanovil jejich majitel na osm tisíc českých korun. O měsíc později přišel týž oznamovatel o jízdní kolo, uskladněné v kočárkárně obytného domu na Starém Městě v Děčíně. Ztrátou jízdního kola přijel jeho majitel o majetek v hodnotě deseti tisíc českých korun. O oba případy se zajímají policisté z místního obvodního oddělení Děčín – Město. Zatím všechny indicie směřují k přečinům krádeže.

Nepořádek v zahradě
DĚČÍN – Kdosi zřejmě řádil na zahradě. Majitel rodinného domku a přilehlé zahrady v děčínských Chrochvicích se obrátil na podmokelské policisty poté, co nalezl na své zahradě osmadvacátého dubna letošního roku rozházené dřevo. Mimo něj našel i zpřeházené zahradní vybavení a rozbitou skleněnou výplň. Ačkoliv se škoda pohybuje kolem třinácti set českých korun, nepříjemný pocit z nezvaného návštěvníka oznamovatele až na obvodní oddělení policie Děčín – Podmokly. Policisté se pokusí nejasné okolnosti objasnit s ohledem na možné porušení zákona v podobě přečinu porušování domovní svobody.

Děčín, 29. dubna 2014
nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín