Rubriky
Sport Zprávy

USK Praha vs BK Děčín – 66:79 (23:17, 35:32, 51:59)

13042012---usk-praha_18Hned od prvních okamžiků středečního zápas bylo jasné, že to bude těžký boj. Podkošové souboje Chána a Slavíka s Koubou, Sokym či Bobem, obranné úsilí si vzájemně znepříjemnt život v minisoubojích Mareš – Luboš nebo Křivánek – Bosi… Poslední letošní domácí zápas USK nechtěl vypustit a hráči bojující o čest předváděli urputný boj.

V první desetminutovce domácí prazili Děčín na doskoku (9 – 4), drtivě v úspěšnosti střelby (10/16 – 5/14) a také na skóre 23-17. První koš utkání vsítil ohromný pivot Chán, který dal za prvních 10 minut 9 bodů. V děčínském dresu odpověděl nejvýrazněji Jakub Houška sedmi body. Taktika Pražanů byla jednoznačná – dostat balón na svého nejvyššího hráče co nejblíže ke koši a dát mu prostor hrát. Pivotmanské souboje v Praze splňovali parametry play-off a stály všechny zúčastněné spoustu sil už v prvním kvartálu. Jediné hrací období pro domácí tak skončilo 23:17.

Domácí šňůra 8-3 v začátku druhého hracího období vedla trenéra Budínského k vybrání oddechového času za stavu 31:20, po němž hosté skvělou obranou a body Bažanta, Houšky, Strii a Landy stáhli skóre na 33:30. Opět Chán zvýšil, ale Vyoral odpověděl nájezdem v posledních vteřinách poločasu a upravil na 35:32. Po 20 minutách hry se i statistiky vyrovnávaly a Děčín už oproti skóre vedl v ratingu 30-37…

Od třetí části řešili hosté lépe situace proti odstoupené pražské obraně a zlepšenou střelbou po vyhozených přihrávkách z nájezdů se dostávali do vedení. Tomáš Vyoral trojkou na 37:41, později Míra Soukup nájezdem na 44:52. Honza Jiříček pak dlouhou dvojkou uzavíral po Matejově asistenci na třicetiminutových 51:59.

V posledním hracím období nebylo znát, že domácím už v utkání o nic zásadního nejde. Neutuchající boj trval i nadále a Válečníci museli stále hrát naplno. Přesto bylo cítit, že hosté jdou za svým cílem zvítězit a chtějí si odvézt dva body. Sebevědomí, pevná obrana a správná útočná řešení zdobily Děčín a když Vyoral dlouhou dvojkou zvýšil tři minuty před koncem na 60:73, nebyl už na Folimance asi nikdo, kdo by v tu chvíli vsadil na výhru domácích. Bouřící příznivci Válečníků skandovali a přestože jich bylo kolem 30, byli velmi hlasití. Konec utkání 66:79.

Po utkání nechyběl vítězný kuželkářský rituál ještě před klasickou děkovačkou… A cenná výhra z pražské palubovky potvrdila, že Válečníci umí zvládat i vypjaté duely na hřištích soupeřů. Poslední utkání základní části tak čeká Děčín v sobotu 5.4. v domácím prostředí proti NH Ostrava.

Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta