Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

mp decin_alesoDne 5.4.2014 v 06.14 hod. oznámil občan, že na nástupišti hlavního vlakového nádraží v DC4 se fyzicky napadají nějací mladíci. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že se vzájemně napadli dva mladíci ve věku osmnáct a devatenáct let z Ústí nad Labem. Napadení předcházela slovní potyčka. Ani jeden z mladíků neměl viditelné zranění, lékařské ošetření nebo přivolání hlídky PČR oba odmítli. Hlídka situaci uklidnila a řešila záležitost důraznou domluvou.

Dne 4.4.2014 v 16.55 hod. zahlédla hlídka MP při kontrolní činnosti v DC1 muže, který nesl kovovou desku. Z místních znalostí hlídka věděla, že se jedná o osmapadesátiletého muže, který je strážníkům známý tím, že zpeněží vše kovové, co najde případně ukradne, což se děje v daleko hojnějším počtu případů. Muž strážníkům sdělil, že kovovou podložku odcizil ze skladu Českých drah. Záležitost si k dořešení převzala Policie ČR.

Dne 4.4. 2014 v čase 11:50 hod. oznámila žena, že v DC4 v ul. Tržní jí nějaký mladý chlapec na černých kolečkových bruslích odcizil peníze z bankomatu, když si oznamovatelka sbírala platební kartu, která jí upadla na zem. Mladíka oznamovatelka následně zadržela a peníze mu z ruky sebrala. Mladík pak z místa utekl. Hlídka na místě zadržela osobu, která odpovídala popisu. Jednalo se o teprve osmiletého chlapce, který se k celé záležitosti přiznal. Chlapce hlídka předala v místě bydliště jeho třicetileté matce. Ta uvedla, že chlapec není ve škole, protože je nemocen. Vzhledem k situaci, že mladík jezdil bez dozoru na kolečkových bruslích po vozovce v době, kdy měl být ve škole, vzniklo podezření ze spáchání přestupku spočívajícím v zanedbání péče o dítě.
Záležitost tak bude řešit příslušný správní orgán Magistrátu města Děčín.

Dne 2.4. 2014 v 20:05 hod. si hlídka MP všimla na Labském Nábřeží v DC4 neosvětleného cyklisty, který jel po chodníku. Jednalo se o devětadvacetiletého muže z Děčína. Při projednávání přestupku byl z cyklisty cítit alkohol. Orientační dechová zkouška ukázala hodnotu 1,25 promile alkoholu. Na místo byla přivolána hlídka Policie ČR, která muži zakázala další jízdu na kole. Jednání muže bude řešit příslušný správní orgán magistrátu města Děčín.

Dne 2. 4. 2004 oznámil občan, že v DC6 jde po Dělnické ulici směrem do města opilý muž, kterého málem srazilo auto. Na místo vyslána hlídka MP, která po příjezdu na místo zjistila opilého jednačtyřicetiletého muže. Na místo byla přivolána záchranná služba, která muže převezla do nemocnice na ošetření.

Dne 1. 4. 2014 v 17:14 hodin oznámila žena, že u obchodního domu v DC5 se pohybuje nějaký opilý muž, který málem spadl pod projíždějící vozidla. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že se jedná o osmašedesátiletého muže z Děčína. Muž byl schopen dojít domů, na což hlídka MP dohlédla. Záležitost strážníci vyřešili domluvou.

Dne 1. 4. 2014 v 11:10 hodin oznámil majitel domu v DC4, že ve dvoře u domu jsou nějací muži, kteří tam dělají nepořádek. Na místo byla vyslána hlídka MP, která na místě zastihla dva muže ve věku dvacet čtyři a dvacet dva let při rozebírání staré lednice. Znečištění veřejného prostranství s nimi hlídka vyřešila uložením blokových pokut.

Zdroj: MP Děčín