Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie auto tyrsovka_alesoV domě nalezli tělo
VARNSDORF – V pondělí 3. března letošního roku byla v Klostermannově ulici ve Varnsdorfu nalezeno lidské tělo bez známek života. Ostatky byly nalezeny v dopoledních hodinách při provádění demoličních prací tamního objektu. Policisté ihned zahájili pátrání po totožnosti neznámého muž. Do svého hledání zahrnuli i osoby v celostátním pátrání. Po provedené soudní pitvě se otázky kolem nejasné identity nalezené osoby pomalu rozjasňují. Soudní znalec vyloučil cizí zavinění. Nalezený muž se pravděpodobně nestal obětí násilného trestného činu. K úplné identifikaci chybí ještě několik dalších opatření, po nichž by měla být zřejmá totožnost nalezené osoby.

Objasněné krádeže
DĚČÍN – Děčínští policisté obvinili v úterý 4.3.2014 dvojici mužů. Ti se měli v období od druhé poloviny prosince loňského roku až do začátku letošního března dopustit hned šesti krádeží na území děčínského okresu. V některých případech si z odstavených nákladních vozidel měli odnést motorovou naftu, jindy si odnášeli věci nalezené v napadených objektech. Ztratili se autobaterie, kabely, pracovní nářadí i hutní materiál. Na dvorku rodinného domku si vyhlédli obkládací dlažbu, leč i přes jejich snahu nakonec zůstala na místě činu. Celková škoda se vyšplhala bezmála k sedmdesáti tisícům českých korun. Oba obvinění čelí obvinění z přečinů krádeže, za což jim oběma hrozí trest odnětím svobody až na dvě léta. Trestní stíhání je vedeno na svobodě.

Odhalen za dva dny
VARNSDORF – Policisté z Varnsdorfu se během prvního březnového víkendu zabývali oznámením majitele osobního automobilu. V neděli 2. března 2014 v podvečer se mu z odstaveného vozu před místní plaveckou halou ztratilo autorádio společně s elektrickým adaptérem. Chybějící věci ohodnotil částkou 3.700,- Kč. Netrvalo dlouho a o dva dny později sdělili místní strážci zákona podezření ze spáchání přečinu krádeže dvacetiletému mládenci ze Šluknovského výběžku. Tomu za jeho prohřešek hrozí až tříletý trest odnětím svobody.

Granát v zemi
HŘENSKO – V úterý 4. března 2014 v podvečer byl na břehu řeky Labe v zemi nalezen ruční granát. Na místo nálezu ve Hřensku byl přivolán policejní pyrotechnik, který český výrobek zajistil a odvezl k zneškodnění. Během bezpečnostního opatření nebyl nikdo zraněn.

Přišli s masem
RUMBURK – Před branami areálu rumburské společnosti bylo nalezeno syrové maso. Nalezená návnada zřejmě posloužila k odlákání hlídacího psa. Pak už dvojici mužů nebránilo nic v návštěvě areálu zdejší firmy, ze které během silvestrovské noci zmizelo pracovní nářadí společně s bílým transportérem. Škoda se pohybuje téměř na hranici jednasedmdesáti tisíc českých korun. Na přelomu letošního února a března bylo sděleno podezření z přečinu krádeže a neoprávněného užívání cizí věci dvěma obyvatelům Rumburku, jež budou v nadcházejícím čase čelit i dalším krokům trestního řízení.

Děčín, 6. března 2014
nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčí
n