Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

mp decin_alesoDne 25.3.2014 v 00:02 hod. oznámil řidič MHD, že v ul. Želenická v DC6 mu tři opilí mladíci rozbili čelní sklo autobusu MHD a z místa utekli směrem na Želenice. Na místo byla ihned vyslaná hlídka MP, která podezřelé osoby zadržela. Jednalo se o trojici mužů ve věku dvacet pět až dvacet sedm let. Jeden z nich se při zákroku pokusil napadnout policistu, proto mu byla nasazena služební pouta. Události si k dořešení převzala přivolaná hlídka Policie ČR.

Dne 24.3.2014 v 14:55 hodin oznámil občan, že v DC1 v ulici Řetězová se pohybuje nějaký podivný člověk v hnědé bundě a černém kloboučku. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že se jedná o osmapadesátiletého pomateného bezdomovce, který je strážníkům dobře znám. Muž nic nepoškodil, jen vykřikoval jakési zmateniny. Na pokyn hlídky se utišil a z místa odešel. Záležitost strážníci vyřešili domluvou.

Dne 23.3.2014 v 16.15 hodin oznámil pracovník ostrahy obchodního domu v DC3, že před prodejnou je skupina bezdomovců a popíjejí tam alkohol. Na místo byla vyslána hlídka MP, která po příjezdu na místě zastihla trojici strážníkům dobře známých bezdomovců. Hlídka je z místa vykázala. Záležitost strážníci vyřešili domluvou.

Dne 22.3.2014 v 12.10 hodin oznámila žena z DC1, že její přítel přišel domů v podnapilém stavu, její děti se ho bojí a on nechce byt opustit. Oznamovatelka má obavu z fyzického napadení. Na místo byla vyslána hlídka MP, která po příjezdu na místo na žádost oznamovatelky jejího přítele z bytu vykázala. K žádnému napadení nedošlo. Strážníci ženu poučili, jak má v případě náznaku dalších problémů postupovat.

Dne 22.3.2014 v 04.15 hod. oznámila obsluha baru v DC1, že má problém s jedním hostem, který nechce zaplatit útratu a chce z provozovny odejít. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že problémovým hostem je devětadvacetiletý muž z Děčína. Se strážníky muž odmítal spolupracovat, na výzvu k prokázání totožnosti reagoval hrubými výrazy na adresu hlídky MP. Strážníci proti muži museli použít donucovací prostředky, nasadili mu služební pouta a převezli jej na obvodní oddělení Policie ČR ke zjištění totožnosti. Muž je podezřelý z přestupku proti veřejnému pořádku. Jeho jednání bude posuzovat příslušný správní orgán Magistrátu města Děčín.

Dne 20.3.2014 v čase 17:50 hodin oznámil občan z DC4, že u objektu školy leží opilá žena. Hlídka MP na místě zjistila jednu opilou osobu. Jednalo se o třiašedesátiletou ženu z Děčína. Dotyčná byla silně pod vlivem alkoholu, viditelné zranění neměla a ošetření lékařem odmítla. Hlídka MP dohlédla na bezpečný odchod ženy do místa bydliště. Záležitost strážníci vyřešili domluvou.

Zdroj: MP Děčín