Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

MP decin_alesoDne 4.3.2014 ve 20.08 hod. oznámil zaměstnanec nemocnice v DC2, že má problémy s mužem a ženou, kteří v areálu nemocnice vybírají kontejnery. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že se jedná o dva strážníkům známé bezdomovce, sedmadvacetiletého muže a dvacetiletou ženu. Hlídka dotyčné z areálu nemocnice vykázala.

Dne 4.3.2014 v 18:13 hod. oznámili zaměstnanci benzínové pumpy v DC6, že mají v provozovně německého občana, který chce přivolat policii a oni mu nerozumí. Hlídka MP na místě kontaktovala čtyřiašedesátiletého cizince, který byl opilý a dožadoval se převozu do Německa. Hlídka MP mu přivolala taxislužbu, která muže odvezla na nádraží ČD.

Dne 4.3.2014 v 13:50 hod. oznámila žena, že v ul. 17. listopadu v DC1 pod pěší lávkou leží nějaký muž. Hlídka MP na místě probrala opilého osmapadesátiletého muže. Strážníci pro prověření, zda nepotřebuje ošetření, muži pomohli na nohy a z místa jej vykázali.

Dne 3.3.2014 v 0725 hod. oznámil občan z DC2, že u sousedů dělají v domě nějaký bordel, vyhazují věci z bytu na chodbu. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že jednatřicetiletá žena se rozešla se svým o jedenáct let starším přítelem. Ten se neměl k opuštění bytu, proto mu žena osobní věci vyhodila před dveře. Za přítomnosti hlídky MP si muž vše sbalil a dům za přítomnosti hlídky MP opustil.

Dne 1.3.2014 v 7.19 hod. oznámil občan, že u ZOO v DC4 se nachází muž, který venčí svého psa, který údajně napadá procházející občany a honí zvěř. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila totožnost přítomného majitele psa. Jednalo se o sedmapadesátiletého muže z Děčína. Jeho pes naštěstí nezranil nikoho z občanů ani zvěř. Hlídka jej poté důrazně vyzvala, aby svého psa zabezpečil, což majitel přislíbil. Hlídka záležitost vyřešila důraznou domluvou.

Dne 28.2.2014 v 20.00 hod. oznámil občan z DC32, že má problémy se svým synem. Hlídka MP na místě kontaktovala šedesátiletého muže a jeho osmnáctiletého syna. Mezi oběma došlo k hádce, což se podle zkušenosti strážníků děje poměrně často. Když se pohádají, otec chce vždy syna vydědit, a proto volá vždy policii. Na místo se po chvíli dostavila i hlídka PČR. Mezitím se oba přítomní muži uklidnili. Hlídka oba poučila, aby své spory řešili civilizovaným způsobem.

Dne 28.2.2014 v 17.37 hod. oznámila žena, že v DC2 se v ulici Dvořákova pohybuje opilý muž, který převrací kontejnery. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že se jednalo o jednatřicetiletého muže z Děčína. Dotyčný za přítomnosti hlídky dva kontejnery, které převrátil, postavil a umístil je na původní místo. Přestupek řešila hlídka domluvou.

Dne 28.2.2014 v 05:46 hod. oznámili zaměstnanci baru v DC1, že nějaký host napadá ostatní. Hlídka MP na místě kontaktovala obsluhu, která uvedla, že osmapadesátiletý návštěvník baru napadal slovně a poté fyzicky ostatní hosty. Nikdo z hostů nebyl nijak zraněn a nikdo nechtěl záležitost řešit podáním trestního oznámení. Hlídka opilého hosta z baru vyprovodila a z místa jej vykázala.

Dne 28.2.2014 v 00:40 hod. oznámili zaměstnanci baru v DC1, že mají problémy s jedním hostem, který přišel pod vlivem alkoholu, dožaduje se dalšího pití a nechce provozovnu opustit. Hlídka MP na místě kontaktovala šestačtyřicetiletého muže, kterého po domluvě z místa vykázala. Muž poté nasedl do taxi a odjel směrem do místa bydliště.

Dne 27.2.2014 v 23:54 hod. oznámil občan, že v domě v DC32 je veliký rachot a nedá se spát. Hlídka MP na místě kontaktovala čtyřiašedesátiletou nájemnici bytu, která uvedla, že během oslavy hraje na kytaru. Hlídka jí poučila o následcích této činnosti a sepsala úřední záznam o události, kterou bude následně řešit správní orgán.

Dne 27.2.2014 v 21:00 hod. si hlídka MP v ul. Teplická v DC4 všimla muže, který se přehraboval v kontejneru na hadry a rozházel věci všude po zemi. Jednalo se o devětatřicetiletého bezdomovce, kterého strážníci z těchto kontejnerů tahali už nesčetněkrát. Muž po sobě nepořádek uklidil a byl z místa hlídkou vykázán.

Zdroj: MP Děčín