Rubriky
Kultura Turisti Zprávy

Zámek Děčín je jedním z prvních držitelů certifikátu kvality

certifikace02Zástupci Ministerstva pro místní rozvoj ČR předali v poděbradském hotelu Bellevue – Tlapák historicky první certifikáty Českého systému kvality služeb. Převzali si je zástupci 20 subjektů, které se úspěšně zapojily do projektu zaměřeného na zvýšení kvality služeb v tuzemském cestovním ruchu. Jednou z prvních certifikovaných organizací je i Zámek Děčín, p. o. za svůj výborný servis poskytovaný návštěvníkům a stal se tak vůbec prvním oceněným zámkem v celé České republice.

V poděbradském hotelu předal certifikáty a štítky pro označení provozoven Ing. Aleš Hozdecký, ředitel Odboru cestovního ruchu MMR ČR. ,,Vnímáme silný zájem organizací o zapojení do našeho projektu. Jde zejména o poskytovatele, kteří mají zájem jak na sobě pracovat a uvědomují si důležitost aktivního přístupu k zákazníkům, tak chtějí pomoci ke zvýšení návštěvnosti svých měst a regionů. Snaha zapojených je pro nás důkazem, že jdeme správnou cestou,“ říká Aleš Hozdecký. Certifikace je výstupem projektu s názvem Národní systém kvality služeb v cestovním ruchu ČR, jehož cílem je naučit podnikatele v cestovním ruchu využívat moderní manažerské systémy řízení tak, aby dokázali vlastními silami měřit a systematicky zvyšovat kvalitu poskytovaných služeb.

Za děčínský zámek převzala ocenění Michaela Dopitová, která prošla kurzem pro trenéry kvality služeb v cestovním ruchu. ,,To, že jsme prvním z oceněných památkových objektů v celém systému je pro nás velkým úspěchem. Zároveň je certifikát i motivací pro další rozvoj a zvyšování kvality našich služeb tak, aby od nás odcházeli návštěvníci spokojeni a o svých zážitcích vyprávěli svým známým a doporučovali jim nejen návštěvu zámku, ale i celého Děčína,“ podělila se o svůj názor Dopitová. ,,Dlouhodobě se proto snažíme přinášet kulturní akce a oživovat tak dění na zámku. Jen v únoru například pořádáme Slavnostní zámecký ples a po tři páteční večery jsme připravili hrané noční prohlídky, které nabízí netradiční zážitek a zábavu pro celou rodinu“.

[MD]
Zdroj: www.zamekdecin.cz