Rubriky
Sport Zprávy

Úspěch mladšího dorostu

hokej dorostPřed touto sezónou asi nikdo nečekal, že se mladšímu dorostu HC Děčín ( hráči ročníku 1998 a 1999) i v letošní  sezóně  podaří postoupit po základní skupině do závěrečných bojů o postup do extraligy mladšího dorostu, kam postupuje prvních šest celků z jedenácti účastníků skupiny ELIOD ligy mladšího dorostu. I když oproti loňské sezóně mají na kontě téměř o polovinu bodů méně ( loni 50 bodů, letos 27 bodů ). Tento fakt ale nijak nesnižuje to, co se klukům povedlo a zejména za posledních několik kol odehraných v lednu si to zaslouží. V předposledním kole uspěli na ledě Příbrami 5-2 a v posledním kole doma porazili HC Most 4-0. Čekalo se pouze na to, jak dopadne utkání Kobra Praha – Příbram, kde v případě výhry Příbrami by Děčínu postup unikl. Domácí Kobra však splnila papírové předpoklady a děčínští tak mohli oslavovat.

„V nadstavbě nás čekají samé těžké zápasy a na ledě týmů jako je Hvězda Praha s jasným cílem na návrat do extraligy, nebo na pražské Kobře to bude doslova peklo“ shodují se trenéři mladšího dorostu Aleš Havlík a David Michálek, kteří u této kategorie působili i v loňské sezonně. „Je pořád lepší hrát s kvalitnějšími týmy, hráčům to jen prospěje. Jelikož nemáme postupové ambice a můžeme již soutěž dohrávat v naprosté pohodě, tak chceme také postupně dávat příležitost klukům za starších žáků, aby si soutěž okusili. Několik jsme jich už v zápasech vyzkoušeli ( Tenkrát, Arnold, Černohorský .. )“ zmiňují trenéři.

Sestava mladšího dorostu HC Děčín v sezóně 2013/2014 :

Rychtář J., Fejl J., Pulda M., Křepelka T., Hipius O., Zelinger F., Tošnar P., Kouba P., Mareš K., Trmal V., Ineman F., Forejtová D., Zábranský L., Dlouhý J., Zýka O., Pecha A., Jansa L., Tomáš J., Mašková M. ( do prosince 2013), Spálenka P. ( do listopadu 2013), ze starších žáků nastoupili : Tenkrát B., Arnold T., Černohorský F.

Tabulka ELIOD LMD po základní části:
http://www.hokej.cz/cz/mladez/tabulky/?season=2013&competition_id=2921

Zdroj: HC Děčín