Rubriky
Sport Zprávy

Sokolov neponechal nic náhodě a výhrou nad Děčínem si definitivně zajistil první příčku tabulky

sokolovV předehrávce 32. kola druhé hokejové ligy přivítali hokejisté Děčína na svém ledě první tým druholigové tabulky, a sice HC Baník Sokolov. Ten nezaváhal a po vítězství 6:3 si zajistil první místo.

Sokolovští dávali už od úvodních minut najevo svou herní sílu a už ve druhé minutě první třetiny šli do vedení. TOMÁŠ ROHAN byl svým spoluhráčem vybídnut k sólu takřka přes celé kluziště a přesně umístěnou střelou poslal puk za záda Lavingera – 0:1. Netrvalo dlouho a hosté přidali další branku. Bylo to o tři minuty později, když se k odraženému puku dostal MIROSLAV HUDÁK a poslal puk do odkryté části domácí branky – 0:2. V sedmé minutě ujel Racek, ale svůj nájezd blafákem zakončit nedokázal. Naproti tomu hosté poté šli do tříbrankového trháku. Na počátku deváté minuty totiž podruhé v utkání přesně mířil TOMÁŠ ROHAN a jeho tým vedl slušným náskokem – 0:3. Po vhazování ve středovém kruhu ale ujel RADIM VACEK a svou samostatnou akci dotáhl až do konce 1:3. Ve třinácté minutě však Medvědi inkasovali znovu. JAROMÍR KVERKA se dobře zorientoval v blízkosti Lavingera a přidal pro hosty čtvrtý gól – 1:4. Děčínští však opět dokázali snížit, když se ve vlastním oslabení prosadil LUKÁŠ ZIKA – 2:4. V závěru prvního dějství se znovu Zika ocitl v dobré šanci a znovu ve vlastním oslabení, tentokrát však Habal Sokolov podržel.

Na počátku druhé třetiny zazvonila tyč domácí branky po střele Kuběny a gólem neskončily ani dvě střely Ziky a Oliveriuse na druhé straně. V pětadvacáté minutě se Faigl proháčkoval až do hostujícího pásma, a to i když byl tísněn dvěma obránci. Přesto ale vystřelil a Habal měl co dělat, aby se stihl přesunout zpět na pravou stranu. Po něm si následně úplně stejně počínal i Šetka. Ve 32. minutě se vyznamenal brankář Baníku. Po střele Bačáka mířil puk do branky, Habal se ale stihl přesunout na druhou stranu a efektním zákrokem jeho tutovku zlikvidoval. V samotném závěru druhé třetiny se ještě do velké šance dostali hráči Sokolova, ale Lavinger jejich snahu zneškodnil povedeným zákrokem. Ve druhé části hry tak branka nepadla a hosté před třetí třetinou vedli stále o dvě branky.

Ze třetí třetiny ještě neuběhla ani jedna minuta a Děčín znovu inkasoval. VÁCLAV DOBŘEMYSL se prosadil před domácí brankou a jeho tým rázem vedl znovu o tři branky – 2:5. Ve 43. minutě se Medvědům naskytla příležitost hrát téměř minutu přesilovou hru 5 na 3. Jenže tu se využít nepodařilo a i díky tomu, že Sokolovští své oslabení velmi dobře bránili. Naopak ve 49. minutě vyslal PAVEL KUBĚNA přízemní střelu a ta opět skončila v děčínské brance – 2:6. Šest minut před koncem řádné hrací doby snížil MARTIN TVRZNÍK v přesilovce 4 na 3 na rozdíl tří branek, ale na srovnání stavu skóre už moc času nezbývalo – 3:6. Poté se už ani jednomu týmu skórovat nepodařilo, a tak si Sokolov z ledu Děčína odvezl všechny tři body a zajistil si tak dvě kola před koncem základní části první místo v tabulce.

HC Děčín – HC Baník Sokolov 3:6 (2:4;0:0;1:2)
Branky a nahrávky: 9. Vacek, 15. Zika (Oliverius), 54. Tvrzník (Racek, Procházka) – 2. Rohan T. (Ruprecht, Parýzek), 5. Hudák (Sýkora), 9. Rohan T. (Dobřemysl, Kuběna), 13. Kverka (Tomeček), 41. Dobřemysl, 49. Kuběna (Dobřemysl, Rohan T.)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Formánek) – Procházka, Motejlek, Kaltenböck, Stezka, Vegner, Molnár, Zdvořáček – Zika, Oliverius, Tvrzník – Fojt, Faigl, Racek – Vacek, Šetka, Drnec – Strnad, Bačák

Vendula Zdražilová, HC Děčín