Rubriky
Zprávy

Městský útulek spočítal dary

útulek pesani_alesoMěstský útulek spočítal sponzorské dary za poslední čtvrtletí loňského roku. Lidé útulku pomáhají formou finančních příspěvků a věcných darů. Část peněz získal útulek díky programu virtuální adopce.

Dary získané v období říjen – prosinec 2013 byly přijaty do majetku statutárního města Děčína v únoru 2014.

Ve 4. čtvrtletí roku 2013 bylo přijato celkem 81 darů ve formě finančních příspěvků v celkové výši 54.540 Kč. Z těchto darů bylo přijato 38 darů věnovaných účelově, a to na konkrétní zvířata (psy) v rámci programu „virtuální adopce“ či na zajištění operací (nadstandardní veterinární péče) a kastrací, nákup krmení nebo opravy v útulku, apod..

Věcné dary se sešly od více než 327 dárců (krmení a pamlsky pro psy i kočky, přepravky a plastové boxy, antiparazitární obojky, mikročipy, úklidové pomůcky, dezinfekce, jehličnany, materiál do kanceláře, atd.), jejichž celková odhadní cena činila ve stejném období 196.659 Kč.

Statutární město Děčín, odbor životního prostředí děkuje všem dárců i těm anonymním, kteří poskytli statutárnímu městu Děčín sponzorský dar ve formě finančního příspěvku, příp. věcného daru, na činnost Městského útulku pro toulavá a opuštěná zvířata v Děčíně a samozřejmě všem sdělovacím prostředkům (tisk, rádio i TV), kteří pomáhají s propagací útulku a nabídkou nalezených zvířat.

Jmenovitý přehled dárců je k nahlédnutí na odboru ŽP či v městském útulku a je zveřejněn na internetových stránkách útulku pro zvířata.

Mgr. Jiří Hykš
vedoucí odboru v. r.