Rubriky
Sport Zprávy

Děčín na Kobru nestačil a prohrál 1:4

kobraV posledním utkání základní části druhé hokejové ligy přivítali hokejisté Děčína Kobru Praha. V odvetě byli úspěšnější hosté a vrátili tak Děčínu porážku z jejich ledu, když zvítězili 4:1.

Utkání ještě ani pořádně nezačalo a Medvědi inkasovali první branku. V čase 0:31 se z nenápadné akce prosadil MARTIN KOCMAN a poslal hosty do vedení – 0:1. Děčínští se okamžitě snažili o vyrovnání, ale hostující brankář Mouček byl proti a svými zákroky držel svůj tým. V šesté minutě se Roman Verbík ocitl tváří v tvář Volkemu, ale blafák mu nevyšel a domácí brankář tak podruhé neinkasoval. V desáté minutě pálil z těžkého úhlu Šetka a i tak zamotal Moučkovi hlavu. Ten nakonec kotouč našel ve své výstroji. O tři minuty později se do jasné střelecké pozice dostal Fojt, jenž v těsné blízkosti brankáře hostí vyslal nebezpečnou střelu, se kterou si ale Mouček znovu poradil. V sedmnácté minutě se do šance dostal Motejlek, ale Mouček jeho střelu vyrazil. To děčínskému obránci ale vadit nemuselo, protože hned po vhazování dostal přesnou přihrávku od Oliveriuse a svou prudkou střelou nedal tentokráte Moučkovi žádnou šanci – 1:1. V závěru třetiny ještě musel hasit nebezpečí ve svém brankovišti Volke, který zneškodnil jedovku Slaniny efektním semaforem.

Na začátku druhého dějství musel znovu zasahovat Volke. Hosté totiž nebezpečně před jeho brankou zahrozili. Naštěstí ale vše dopadlo dobře. Ve 25. minutě najížděl z pravé strany sám na brankáře Kobry Procházka, ale strhnout vedení na stranu Děčína se mu nepovedlo. Po něm to zkoušel Oliverius, ale ani on si na Moučka nepřišel. Ve 29. minutě se domácím naskytla velká příležitost ke skórování, když hráli téměř minutu a půl v početní výhodě 5 na 3. Jenže hosté se dokázali ubránit a neinkasovali. Poté byla k vidění série šancí, a to na obou stranách. Ale ani jedna akce brankou neskončila. Když už to vypadalo, že druhá třetina skončí bez branek, opak byl pravdou. Kobra se dvěma slepenými góly, které dělilo pouhých dvaadvacet sekund, dostala v samotném závěru třetiny do dvoubrankového náskoku. Nejprve v čase 37:58 prostřelil děčínskou branku z těžkého úhlu MICHAL SLANINA – 1:2 a hned po vhazování ujel JIŘÍ JAKEŠ, který nekompromisní střelou nedal děčínskému brankáři žádnou šanci – 1:3. Podruhé do kabin se tedy rozhodně lépe šlo hostům, jenž si vypracovali slibný náskok.

Ve 43. minutě se do slibné šance dostal Fojt, ale jeho střelu vyrazil Mouček do bezpečí. Vůbec největší šanci ve třetí třetině měl Zika, před kterým zívala odkrytá hostující branka. Jenomže z otočky ji děčínský útočník trefit nedokázal. V polovině třetí třetiny se dobře před Moučkem postavil Drnec a tečoval střelu Chládka. Jenomže ochránce svatyně Kobry včas sklapl betony a puk za svá záda nepustil. V 53. minutě nevyužili Medvědi svou přesilovou hru a čas na kontaktní branku, která by znamenala vrátit se zpět do zápasu, se rapidně krátil. Naopak hřebíček do pomyslné rakve zatloukl JIŘÍ TUČEK, který se přesně trefil po akci hostí tři na dva – 1:4 a dal tak definitivní podobu sobotnímu výsledku. Kobra si tak v posledním utkání základní části připsala poslední tři body do tabulky, Děčín naopak zůstal bez bodu.

HC Děčín – HC Kobra Praha 1:4 (1:1;0:2;0:1)
Branky a nahrávky: 18. Motejlek (Oliverius) – 1. Kocman (Bárta), 38. Slanina (Jonáš), 39. Jakeš (Bárta), 58. Tuček (Hampl)

Sestava HC Děčín:
Volke (Formánek) – Motejlek, Stezka, Kaltenböck, Molnár, Vaněk, Zdvořáček, Vegner – Faigl, Oliverius, Zika – Procházka, Merta, Fojt, Drnec – Chládek, Vacek, Bačák – Šetka, Strnad

Vendula Zdražilová, HC Děčín