Rubriky
Zprávy

Události Policie České republiky

policie_alesoByl neodbytný
DĚČÍN – Z noční potyčky se bude v příštích dnech zpovídat třiačtyřicetiletý muž z Děčína, jelikož se měl loni v srpnu hrubě chovat vůči dvojici bydlící nedaleko děčínského zámku. Muž měl fyzicky napadnout tamní obyvatele a poškodit vstupní dveře. Za vším zřejmě stojí neurovnané mezilidské vztahy. Nespokojený útočník čelí od třetího ledna letošního roku sdělení podezření s přečinu porušování domovní svobody.

Sousedské neshody
ČESKÁ KAMENICE – Policisté z České Kamenice sdělili na začátku letošního roku šestatřicetiletému muži z tamních končin podezření ze spáchání přečinu porušování domovní svobody. Výtržník měl koncem loňského listopadu proniknout na soukromý pozemek svého souseda, kde mělo navíc dojít k fyzickému napadení. Na jedné straně stojí touha po klidu. Na druhé straně svoboda jednání. Sousedské neshody vyústily ve vzájemnou potyčku, kterou se budou zabývat zástupci děčínského státního zastupitelství.

Zřejmě ho vykradli
VARNSDORF – Majitel rekreační chalupy ve Varnsdorfu zjistil krátce po své návštěvě, že do jeho domu nejspíš zavítal nevítaný návštěvník.Začátkem loňského prosince zmizelo z chalupy několik cenných věcí. Škoda se pohybuje v řádech desetitisíců. O nevítané návštěvě promlouvaly z místa činu i stopy po násilném vniknutí. Varnsdorfští policisté nakonec třetího ledna letošního roku sdělili podezření dvojici mužů ze Šluknovského výběžku. Ti od letošního třetího ledna čelí přečinům krádeže a porušování domovní svobody. Oba je mohou připravit až o dva roky svobody.

Skončil v nemocnici
RUMBURK – Vzájemné nedorozumění zpočátku nového roku skončila až v rukou rumburských policistů, kteří se od letošního prvního ledna zabývají fyzickým napadením v Rumburku. K potyčce mezi dvěma muži mělo dojít v bydlišti jednoho z dvojice. Vzájemná strkanice vyústila až do zranění, které si vyžádalo péči lékařů. Případem trestného činu ublížení na zdraví se zabývají rumburští kriminalisté, kteří pracují na přošetření všech okolností nevydařené novoroční události.

Auto nenašel
BENEŠOV NAD PLOUČNICÍ – Z Verneřic na Benešovsku zmizelo v noci z druhého na třetího ledna 2014 osobní vozidlo zn. VW Passat Variant. Stříbrné auto zaparkoval jeho majitel v Příbramské ulici kolem dvaadvacáté hodiny večer. Když se na místo vrátil na druhý den ráno, auto v hodnotě osmdesáti tisíc českých korun na místě činu již nebyl. Do případu se vložili benešovští policisté, kteří po voze vyhlásili celostátní pátrání a propátrali okolí. Dalšími okolnostmi možného přečinu krádeže se budou zabývat děčínští kriminalisté.

Zmizelo pár věcí
DĚČÍN – Zimní pobyt zkraje letošního roku pro návštěvníky Česko-saského Švýcarska skočil rozpačitě. Cizinci zanechali svůj vůz na parkovišti ve Hřensku. Když se k němu po několika hodinách vrátili, část majetku už v odstaveném voze nenašli. Osobní věci s peněženkou, platební kartou a finanční hotovostí ocenili jejich majitelé v přepočtu na necelých pětatřicet tisíc českých korun. Na případu možných přečinů krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku pracují policisté z děčínského oddělení v Tržní ulici.

Udělal to kuřák?
RUMBURK – Od nedělního odpoledne pracují rumburští policisté na oznámení místní podnikatelky, jež měla být během prvního lednového víkendu okradena. Z prodejny v centru města zmizela finanční hotovost a několik desítek kartónů cigaret. Stopy na místě činu vypovídají o násilném vniknutí do obchodu. Škoda se vyšplhala téměř k osmdesáti tisícům českých korun. Rumburští policisté teď stojí před objasněním všech okolností možného přečinu krádeže, které je mohou přivést na nevítaného zákazníka.

Děčín, 6. ledna 2014
nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín