Rubriky
Sport Zprávy

Děčín proměnil utkání s Klatovy v exhibici a zvítězil tak vysoko 12:2

klatovy28. kolo měla na programu o tomto víkendu druhá hokejová liga a v jeho rámci přivítali hokejisté Děčína na svém ledě tým Klatov, který nakonec doslova deklasovali a zvítězili desetibrankovým rozdílem, a to 12:2.

Utkání začalo s pukem na hokejkách Děčína a jeho hráči brzy vyzkoušeli pozornost Štelmacha v brance hostí. Nejprve Kuchynka přestřelil branku hostí, ale to vůbec nevadilo. Ve druhé minutě si to stejný hráč vynahradil a otevřel skóre sobotního zápasu přesně mířenou střelou, která rozvlnila hostující síť – 1:0. Poté byly k vidění další šance, a to jak na straně Děčína tak i na straně hostí. A v deváté minutě se už Klatovští dočkali, když se JIŘÍ MAXA prosadil v blízkosti Volkeho a srovnal tak na 1:1. Jenže o dvě minuty později už Děčín zase vedl. To LUKÁŠ ZIKA vrátil Medvědům pěknou střelou vedení – 2:1. Ve třinácté minutě se hosté dostali do slibné šance a jen díky pohotovému obrannému zákroku Molnára z toho nic nebylo. Chvíli na to musel dvakrát zasahovat Volke proti Vondryskovi, jež takto hrozil již poněkolikáté v tomto duelu. Na počátku sedmnácté minuty se Děčín dostal do dvoubrankového vedení, když na 3:1 zvyšovala nová akvizice v dresu Děčína, MARTIN TVRZNÍK. Svůj nadějný náskok si Medvědi udrželi až do konce první třetiny a poprvé do kabin se jim tedy šlo rozhodně lépe než Klatovům.
Ve 25. minutě vystřelil Molnár ze střední vzdálenosti, jeho projektil však jen orazítkoval břevno hostující branky. Hned na to ujel Vondryska s Huclem, ale překážkou jim byl znovu připravený Volke. Ve 28. minutě už ale musel lovit puk ze své sítě podruhé. Hosté totiž snížili na rozdíl jediné branky v přesilové hře, kterou vyžil TOMÁŠ BLUMENTRIT – 3:2. Hosty pochopitelně kontaktní branka nakopla a snažili se o vyrovnání. Jenže místo toho v závěru druhého dějství inkasovali v rozmezí necelých čtyř minut další tři branky z hole LUKÁŠE ZIKY, jenž využil ponechané výhody při signalizovaném vyloučení a Medvědi vedli znovu dvoubrankovým rozdílem – 4:2. Po jedenadvaceti vteřinách ho napodobil VÁCLAV RACEK – 5:2 a aby toho nebylo málo, těsně před sirénou se ještě prosadil stejný hráč znovu – 6:2.
Třetí třetinu Děčínští zcela ovládli a proměnili ji doslova v exhibici. Vždyť ke vstřelení dalších čtyř branek jim stačilo něco málo přes jednu minutu. Nejprve v čase 42:58 dal svou třetí branku v utkání LUKÁŠ ZIKA – 7:2. O dvacetčtyři vteřin později uklidil puk do odkryté branky ŠTĚPÁN KUCHYNKA – 8:2 a ještě v téže minutě přesně mířil ONDŘEJ CHLÁDEK – 9:2. Další útok hned po vhazování skončil také gólem, a to z hole MICHALA OLIVERIUSE, který Klatovům uštědřil pověstnou „desítku“ – 10:2. Děčínští byli stále při chuti a neustále se tlačili před hostujícího brankáře. Ale i Klatovští se na druhé straně sympaticky snažili útočit, ale skórovat se jim nepodařilo a to ani do odkryté branky. V 54. minutě projel jako nůž máslem do pásma hostí RADIM VACEK a svou přízemní střelou poslal kotouč po jedenácté do hostující branky – 11:2. Zhruba dvě minuty před koncem třetí třetiny hráli hráči Klatov v šesti hráčích v poli a obdrželi tak dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě. A tuto přesilovou hru Medvědi využili, když ŠTĚPÁN KUCHYNKA střelou z bekhendu propasíroval puk za brankovou čáru a pečetil tak jasnou výhru Děčína – 12:2. Děčínští si tak připsali důležité tři body do tabulky a zejména Martin Tvrzník, ač celou sezónu nehrál ukázal, že hokej stále ještě umí a určitě je pro Děčín přínosem.
HC Děčín – SHC Klatovy 12:2 (3:1;3:1;6:0)
Branky a nahrávky: 2. Kuchynka (Faigl, Stezka), 11. Zika (Oliverius, Tvrzník), 17. Tvrzník (Kuchynka), 38. Zika (Hříbal, Oliverius), 38. Racek (Kaltenböck), 40. Racek (Kuchynka, Faigl), 43. Zika (Tvrzník, Oliverius), 44. Kuchynka (Racek, Faigl), 44. Chládek (Šetka), 45. Oliverius (Tvrzník, Zika), 54. Vacek (Chládek), 59. Kuchynka (Faigl, Kaltenböck) – 9. Maxa (Hucl), 28. Blumentrit (Maxa)
Sestava HC Děčín:
Volke (Formánek) – Motejlek, Hříbal, Kaltenböck, Stezka, Procházka, Molnár, Vegner – Oliverius, Zika, Tvrzník – Kuchynka, Faigl, Racek – Vacek, Chládek, Bačák – Šetka, Strnad
Vendula Zdražilová, HC Děčín