Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoNepříjemné nedorozumění
DĚČÍN – Děčínští policisté dokončili listopadové šetření ohledně šestnácti uřezaných stromů na boletickém parkovišti. Jak se v průběhu policejního šetření ukázalo, došlo k nedorozumění mezi zástupci města a tamním nájemcem parkoviště. Jelikož se před navrácením pronajatého pozemku snažil věci uvést zmiňované místo do původního stavu, uchýlil se k úpravám, které měli za následek pokácení šestnácti smrků v hodnotě jedenácti a půl tisíce českých korun. Nájemce se bude ze svého počínání zodpovídat přestupkové komisi v Děčíně. Té byl čtvrtého prosince letošního roku celý případ předán. Událost se zformovala do přestupku proti životnímu prostředí.

Bude se zpovídat
VARNSDORF – Před nedávnem proběhla televizním vysíláním zpráva o zmizení dvou chladnokrevných koní z Dolního Podluží. Majitel se obrátil na rumburské policisty, kterým přiblížil všechny informace možné krádeže. Majitel si jich cenil na sto čtyřicet tisíc českých korun. Pátrání odstartovala rumburská kriminálka společně s ostatními útvary policie sedmadvacátého října letošního roku. Za pomoci soukromé televize byla odvysílána reportáž, na jejímž základě se podařilo ztracené koně nalézt až v bruntálském okrese. Poté se roztočil kolotoč prověřování okolností podivné prodeje. Čtvrtého prosince 2013 byl z přečinu krádeže obviněn osmapadesátiletý muž. Trestní stíhání je vedeno na svobodě. Obviněnému hrozí trest odnětím svobody v délce až pěti let nebo peněžitý trest.

Podlehla příležitosti
DĚČÍN – V rámci své práce přicházela do styku s finanční hotovostí. Proč si jednoho dne sedla k hracímu automatu, dodnes neví. Výherní automat ji připravil o necelých osmašedesát tisíc českých korun, které navíc nebyly její. Jejich absence v peněžence majitelů děčínské herny ji připravila nejen o práci. Od letošního čtvrtého prosince navíc čelí sdělení obvinění ze zpronevěry. Nešťastné počínání na sklonku listopadu může obviněnou ženu připravit o svobodu v délce od jednoho roku do pěti let.

Daleko je nedonesl
DĚCÍN – Děčínští policisté se od včerejšího dne zaobírají pravděpodobnou krádeží dvou kusů kompletních kol. Jak se na místě činu ukázalo, neznámý lapka se zřejmě snažil odcizit i další dvě kola z odstaveného vozu, při čemž poškodil i práh napadeného auta. Pro kola si došel na východní nádraží v Děčíně, kde toho času stály nákladní železniční vozy s novými Škodovkami. Zloděj si zřejmě naložil víc, než dokázal unést, jelikož chybějící kola se nalezla nedaleko místa činu. Škoda se pohybuje v řádech deseti tisíců českých korun.

Ten se asi jen tak nerozjede
VELKÝ ŠENOV – Policisté z Výběžku vyjížděli dopoledne pátého prosince k případu možné krádeže, ke které mělo podle oznamovatele dojít v areálu bývalého podniku ve Vilémově. Parkující bagr v průběhu předešlé noci kdosi připravil o velké množství paliva z nádrže stroje. Navíc zmizeli i dvě autobaterie, jež byly jištěny visacím zámkem. Benešovský soukromý podnikatel vyčíslil škodu na dvaadvacet tisíc českých korun. Kdo má na svědomí oznámenou událost, jež se jeví jako přečin krádeže, je od včerejšího dne v rukou velkošenovských strážců zákona.

Je fuč!
DĚČÍN – Děčínští policisté od včerejšího dne pracují na případu možné krádeže vloupáním, ke kterému mělo dojít v noci ze středy na čtvrtek pátého prosince letošního roku. Ze suterénu obytného domu v Děčíně zmizel trezor s finanční hotovostí a osobními věcmi oznamovatele. Kdo se skrývá za škodu v řádech statisíců, je velkou výzvou pro děčínské kriminalisty. Čtvrteční oznámení je šetřeno s ohledem na přečin krádeže.

Děčín, 6. prosince 2013
nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín
E-mail : krpulk.kr.pis.decin@pcr.cz