Rubriky
Zprávy

Strážníci s policisty zachránili sebevraha na poslední chvíli

mpdecin_alesoMuže, který se pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek pokusil o sebevraždu, zachránili v posledních chvíli strážníci městské policie. Muž chtěl skočit z okna z bytu panelového domu v Děčíně 6.

Na mužovo podivné chování upozornil občan z Děčína 6. Zavolal na tísňovou linku městské policie 156 a oznámil, že jeden ze sousedů dělá neuvěřitelný hluk, řve a mlátí nábytkem. Na místo okamžitě vyrazila hlídka MP. Při jejím příjezdu na místo strážníci spatřili nahého muže, který stál na parapetu a křičel, že skočí dolů. Strážníci se společně s policisty, kteří na místo také dorazili, pokusili dostat do bytu. „Hlídky vykoply vstupní dveře, které se muž pokusil zabarikádovat lednicí. Jakmile se strážníci s policisty dostali dovnitř, muž opět vyskočil na parapet a hrozil, že skočí dolů,“ popsal událost ředitel děčínské městské policie Marcel Horák. Po několika minutách hovoru se strážníky a policisty muž požádal o cigaretu. Ve chvíli, kdy se pro ni natahoval, jej jeden ze zasahujících strážníků chytil a společně s policistou jej stáhl do zpět do místnosti. „Muž byl dále velmi agresivní, proto strážníci použili donucovací prostředky a muži nasadili pouta,“ dodal ředitel Horák.

S ohledem na psychický stav muže a jeho chování byla na místo přivolána záchranná služba, která po příjezdu rozhodla o jeho převozu na psychiatrii do Ústí nad Labem. Záležitost si k dořešení převzala Policie ČR.

Mgr. Tomáš Pavlík, MBA
Městská policie Děčín