Rubriky
Kultura Zprávy

Vítězství v soutěži v 1. pomoci obhájili loňští vítězové a řádně to všichni oslavili na Párty se Slunečnicí!

slunecnice prvni pomocVe čtvrtek 14.11.2013 se v prostorách Čez Sportcentra v Maroldově ulici odehrála bitva o vítězství již sedmého ročníku Soutěže v 1. pomoci pro družstva a jednotlivce se zdravotním postižením z celého regionu, kterou již tradičně vyhlásilo občanské sdružení Cesta do světa – Slunečnice, o.s., ve spolupráci s dobrovolníky z Dobrovolnického centra – Slunečnice, o.s.

Letošní ročník hostil celkem 59 účastníků, kteří se poté utkali v 16 tříčlenných družstvech a 11 jednotlivcích! Klasických 18 stanovišť bylo jen lehce poupraveno a i letos kvalifikovaně zajištěno záchranáři z VOŠ zdravotnické v Ústí nad Labem a ze Střední zdravotnické školy v Děčíně. Svá prvenství z loňské soutěže opět obhájilo družstvo z DOZP Česká Kamenice a za jednotlivce zvítězil opět pan Václav Kučera z ČCE Diakonie.
Obrovské díky patří Basketbalovému klubu Děčín, který i letos zdarma zapůjčil prostory a poskytl technickou podporu.

Tentýž den se od 17 hodin ve Společenském domě Střelnice rozjela již každoroční „Párty se Slunečnicí“ – benefiční akce na podporu integrace lidí s postižením zpět do společnosti, která je každým rokem vyvrcholením Soutěže v 1.pomoci. Zcela poprvé se letos na party zazářila Světelná show od Jana Béreše, roztančila nás taneční skupina Her Majesty a o živou hudbu k tanci a poslechu se výtečně postarala již osvědčená ústecká skupina Country Rodeo, a doplnila DJ Lussy.
Děkujeme všem, kteří se na akci bez nároku na honorář ochotně podíleli.

slunecnice partySpeciální poděkování patří Společenskému domu Střelnice a firmě Kubo, které zajistili zdarma prostory i technickou podporu.

Obě akce dále významně podpořili:

Skupina Čez, Interpap Office, s.r.o., Bohemia Cargo, s.r.o., Valdemar Grešík – Natura, s.r.o., Mechanika tachografy v.d. závod Děčín, a další.
Děkujeme!

Mgr. Dagmar Radvanová
vedoucí CDS – Slunečnice, o.s.