Rubriky
Sport Zprávy

Divoká přestřelka nakonec skončila vítězstvím Děčína

jablonecHokejisté Děčína přivítali v sobotu na svém ledě Vlky z Jablonce a konečně dokázali plně bodovat. K vidění byl velmi rychlý pěkný hokej se spoustou šancí na obou stranách. Utkání skončilo nakonec přestřelkou, která vyzněla lépe pro Medvědy, kteří zvítězili a do tabulky si připsali tři body. Série čtyř proher v řadě tak byla konečně utnuta.

Zápas začal z obou stran ve vysokém tempu. Už v jeho úvodu oba týmy naznačily, že se bude hrát útočný hokej, který se divákům musel líbit. Už ve druhé minutě se k prudké střele napřáhl hostující Bříška, po jehož projektilu zazvonila tyč děčínské branky. O necelé čtyři minuty později zahrozili hosté znovu. Nevyhoštěný se v dobré pozici dostal do jasné šance, kterou ale Formánek zlikvidoval svým pravým betonem. Zcela jistě tak zabránil inkasované brance. Ve dvanácté minutě se na modré čáře postavil Motejlek a směrem na jabloneckou branku vyslal prudkou střelu, po které zaduněly Jelínkovy betony. Děčínští i nadále atakovali branku Vlků, což se jim v čase 12:21 vyplatilo. MICHAL OLIVERIUS po překrásné akci své formace měl před Jelínkem spoustu času a obloučkem poslal puk za jeho záda – 1:0. Netrvalo dlouho a Medvědi vedli 2:0. V 16. minutě totiž MARTIN HANZL poslal Děčín do dvoubrankového vedení nekompromisní střelou od pravého kruhu a Jelínkovi nedal vůbec žádnou šanci. Na konci 18. minuty inkasoval Jelínek potřetí. LUKÁŠ ZIKA zametl puk do hostující branky po přihrávce od Oliveriuse a zvýšil už na 3:0. Hosté ale dokázali ihned odpovědět a ještě před odchodem do kabin snížili. JAN ŠULC se nejlépe zorientoval ve skrumáži před Formánkem a využil tak signalizované vyloučení první brankou svého celku – 3:1.
Na počátku druhé třetiny dohrávali Děčínští svou přesilovou hru, kterou přerušila siréna konce prvního dějství, ale paradoxně dostali branku. LUKÁŠ TONDR ujel ve vlastním oslabení a své sólo dokázal zakončit přesně – 3:2. Od té doby hosté vycítili šanci a snažili se o vyrovnání. Ale výborný Formánek v brance Medvědů byl pozorný. Naopak v polovině utkání Vlci znovu inkasovali. MARTIN HANZL dostal přesnou přihrávku od Merty a prudkou střelou vymetl všechny pavučiny v síti hostí – 4:2. Jenže Jablonečtí opět dokázali snížit na rozdíl jediné branky. Ve 35. minutě využil přesilovou hru JAN PETRMICHL, po jehož střele doklouzal puk za záda Formánka – 4:3. Medvědi si ale brzy své dvoubrankové vedení vrátili zpět. ŠTĚPÁN KUCHYNKA se uvolnil a projel osamocen až před Jelínka a v jeho těsné blízkosti ho prostřelil – 5:3. A aby toho nebylo málo, tak v samotném závěru druhé třetiny Medvědi vedli 6:3, když se dokázali prosadit zásluhou DAVIDA MERTY. Podruhé do kabin se tak šlo rozhodně lépe Děčínu, jenž si vypracoval pohodlné tříbrankové vedení.
Ve 42. minutě se ocitl KAMIL BŘÍŠKA tváří v tvář Formánkovi a svou přízemní střelou rozvlnil počtvrté síť branky Děčína – 6:4. Jablonečtí se dokázali opět vrátit zpět do zápasu o pět minut později, když potrestali chybu děčínské střídačky za to, že hráli v šesti. JAN ŠULC se dostal k puku a pohotovou střelou ho poslal mezi tři tyče domácí branky – 6:5. Od té doby se hrál opět hokej nahoru dolů a oba týmy si připravily mnoho šancí. Ale oba brankáři své týmy drželi. V době, kdy Vlci zvyšovali své tempo a snažili se o vyrovnání, přišla pro ně další rána v podobě sedmého gólu. Pět minut před koncem třetí třetiny vyslal Oliverius do úniku LUKÁŠE ZIKU, který v jeho těsné blízkosti volil místo blafáku prudkou střelu, která opět skončila za jeho zády – 7:5. V 58. minutě hrál Děčín v oslabení a hostům se tak naskytla příležitost přesilové hry, kterou mohli ještě umocnit pokusem o powerplay. Jenže Děčín držel puk na svých hokejkách a hru bez brankáře tak Jablonci vůbec neumožnil. Své dvoubrankové vedení si už udržel až do závěrečné sirény a po zásluze si připsal tři body do druholigové tabulky.
HC Děčín – HC Vlci Jablonec nad Nisou 7:5 (3:1;3:2;1.2)
Branky a nahrávky: 13. Oliverius (Faigl, Zika), 16. Hanzl (Merta), 18. Zika (Oliverius, Hříbal), 32. Hanzl (Merta), 36. Kuchynka, 40. Merta (Molnár, Kuchynka), 55. Zika (Oliverius, Faigl) – 19. Šulc (Tondr), 22. Tondr (Bittner), 35. Petrmichl (Bříška), 42. Bříška (Šulc), 47. Šulc (Tondr)
Sestava HC Děčín:
Formánek (Šticha) – Procházka, Hříbal, Kaltenböck, Stezka, Saska, Molnár, Müller, Motejlek – Faigl, Oliverius, Zika – Šetka, Merta, Hanzl – Racek, Chládek, Kuchynka – Nikl, Vacek
Vendula Zdražilová, HC Děčín