Rubriky
Sport Zprávy

BK Děčín vs BC Farfallino Kolín – 88:67

basket kolinPřes velkou hráčskou výměnu jsou ambice Kolína stejné jako loni, tedy play off. Pohled na soupisku nabízí rozhodně více než současné umístění v tabulce. Věřili jsme ovšem, že tým Děčína opět zvedne hlavy. Střelecká mizérie domácího týmu vládla po celou první čtvrtinu, v níž soupeř dosáhl k vedení 13:25, tedy rozdíl 12 bodů. Druhou čtvrtinu zahájil Jiříček trojkou, ovšem na každý děčínský koš dokázali hosté odpovědět a ještě po 5 minutách druhé čtvrtiny vedli o 10 bodů. Pak se děčínský tým začal více prosazovat a polovina utkání skončila rozdílem pouhých 5 bodů, když půli uzavírala trojka Venty a koš Kolína – 34:39.

Třetí čtvrtinu odstartovali Děčínští již v obvyklém stylu, podařilo se jim rozdíl snížit na pouhé 3 body, ovšem po 5 minutách byl stav stále pro hosty v poměru 40:46. Co následovalo poté, bylo něco úžasného z děčínské strany. 17 bodů v řadě, z toho 3 trojky obrátily výsledek na 57:46. Závěr této herní fáze patřil 4 šestkám Kolína, ovšem do posledního dějství se šlo se stavem 60:51. Hned na začátku poslední desetiminutovky přišlo dalších 9 bodů Děčína v řadě a výsledek se vyšplhal ke stavu 69:51. V další fázi hry hosté znovu z děčínského náskoku ubrali a 4 minuty opřed koncem byl stav 74:65.

Ke zdramatizování utkání však nedošlo, protože Válečníci znovu měli přesnou kanonádu a celé utkání uzavíraly trojky Vyorala a Bažanta, takže konečný výsledek zní 88:67. Tým hostí se opíral zejména o Mitchella a Lewise, dobře hráli i Machač i Ličartovský se Sýkorou. Děčínský tým podal opět kolektivní výkon. Úvod utkání však mnoho radosti nepřinesl, ale výkonnost týmu začala narůstat i v průběhu druhé čtvrtiny. Ovšem druhý poločas to bylo něco, co se přítomným příznivcům muselo líbit a potěšila i kvalita trojkových pokusů, kterých dali Děčané tentokrát 10.

Predrag Benaček (trenér Kolína):
„Nejprve chci pogratulovat domácímu týmu. Hlavně ve druhém poločase hráli výborně. První poločas byl vyrovnaný, ale ve druhém můj tým začal hrát něco, co neměl. My jsme dnes měli dva úkoly. První byl uhlídat útočný doskok, což se nám docela povedlo. Vždy nás zlobili Landa, Soukup a Houška, ale dneska to tak nebylo. A druhý – chtěli jsme bojovat jako oni a to jsme nedokázali. Bohužel pro nás byli ve druhém poločase chytřejší a my už je nemohli ubránit. Ještě jednou gratulace Děčínu.“

Pavel Budínský (trenér Děčína):
„Děkuju Predragovi za gratulaci. Na našem výkonu se určitě projevila mentální i fyzická únava ze středečního utkání, což bylo patrné hlavně v prvním poločasu, protože většina hráčů byla nervóznější než obvykle. Proto si tohoto výsledku vážíme. Po první čtvrtině jsme prohrávali 14-25 a padal ná¨m míč z ruky a špatně jsme četli hru. Dostali jsme se do křeče, která zbytečně hráčům svazovala mysl i tělo. Ale těch posledních pět minut ve druhé čtvrtině nás dostalo do tempa, v poločase jsme se zklidnili. Věřili jsme, že jsme shcopni to utkání otočit a to se také stalo. Pak se ukázal Děčín zase v jiném světle, pohybovali jsme dobře míčem, dávali jsme střely, byli jsme důraznější. Cenná devíza je 24 asistencí a ve chvíli, kdy nám to začalo padat, tak soupeř už nenašel odpověď. Bylo to zajímavé utkání, náš výkon byl barevný jak listopadový strom, ale pro mne je to velmi cenná výhra a chtěl bych za ni všem hráčům za ni poděkovat, protože není umění hrát dobře, když se od začátku daří, ale i když to tak není, a to jsme dnes dokázali.“

Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta