Rubriky
Sport Zprávy

BK Děčín poměří síly v Pardubicích

Po „vyloupení“ ostravské haly Tatran čeká Válečníky tuto středu další těžký venkovní zápas, když tentokráte se představí na půdě pardubické Beksy.

pardubiceV letošní sezoně půjde již o druhý střet obou týmů. Hned úvodní kolo svedlo proti svému bývalému chlebodárci zkušeného rozehrávače Levella Sanderse, který se tak vrátil na „místo činu“, tedy děčínskou palubovku, po letním odchodu na východ Čech. A návrat to nebyl pro Ella nijak veselý, protože se svou družinou odjížděl s prázdnou.

Venta a spol. totiž po výborném a trpělivém výkonu na obou stranách kurtu nakonec zvítězili 80:67 (Stria 17, Venta 15, Bosák 13 – Příhonský 14, Bohačík 13, Nelson 12). Pardubický dirigent Ell strávil na hřišti více než 36 minut, během kterých si připsal 9 bodů, 6 získaných míčů, 5 doskoků i F+, ale střelbu z pole měl 10/2 (trojky 5/1).

V tabulce patří aktuálně našemu celku 3., JIPu pak 4. místo, když oba týmy mají shodnou bilancí sedmi vítězství a tří porážek (náš celek je třetí díky lepšímu skore).

Víkendové derniéry před vzájemným špílem zvládli oba sokové vítězně. Východočeši ve své hale před televizními kamerami skolili Kolín poměrem 81:68 (nejlepší střelci Beksy: Nelson 24, Bohačík 13, Faifr 12). Museli se ale obejít bez nemocného křídelníka Coreyho Muirheada. Je tedy otázkou, zda bude nejužitečnější hráč pardubické ekipy moci nastoupit i tuto středu (mimochodem Corey nenastoupil ani v 1. kole v Děčíně; kromě něj scházel soupeři ještě Samuel Faifr, na děčínské straně absentoval kapitán Jakub Houška).

Svěřenci Pavla Budínského se tedy v sobotu představili na hřišti ostravské Nové huti, kde po dvou porážkách v řadě předvedli výborný výkon. V průběhu třetí čtvrtiny se dostali dokonce až do dvacetibodového vedení, ze kterého sice Ruach a spol. část manka ukrojili, přesto jsme nakonec slavili vítězství 80:68 (Landa 17, Venta 12, Houška a Stria po 11).

Top skóreři Beksy v dosavadním průběhu soutěže:
Corey Muirhead – 18,4 bodu, 7 doskoků a 5 získaných faulů na utkání
Travis Nelson – 14,5 bodu, 5 doskoků i F+ na zápas
Petr Bohačík – 13,1 bodu a 7 doskoků na utkání; střelba 2 body 74/45 (60,8%)

Ladislav Faltin
Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta