Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie auto tyrsovka_alesoS policisty v zádech
VARNSDORF – Technici energetické společnosti se pustili do kontroly objektu ve Varnsdorfu. Letos v polovině března zavítali do místní ulice 5. Května a odhalili neoprávněný odběr elektrické energie za téměř sedmatřicet tisíc českých korun. Elektrizační soustava jevila známky cizího zásahu neoprávněnou osobou, a tak byli k odhaleným skutečnostem přizváni policisté z varnsdorfského obvodního oddělení. Podezřelé okolnosti zdejšího odběru energie je prošetřován s ohledem na možný přečin podvodu.

To se povedlo!
BENEŠOV NAD PLOUČNICÍ – Zloděj si zřejmě přivstal … majitel odstaveného vozidla zn. VW Transportér přišel na benešovské oddělení policie s tím, že se mu zřejmě někdo během letošního sedmého října po ránu vloupal do vozu. Z odtaveného auta zmizely osobní věci oznamovatele. Jejich hodnota se pohybovala okolo jedenácti tisíc českých korun. Do případu se posléze vložila i děčínská kriminálka, protože v Benešově nad Ploučnicí se toho dne ztratilo i sedm jízdních kol z prodejny místního podnikatele. Vzájemnou spoluprací policejních složek se podařilo nejen odhalit sedmatřicetiletého muže, ale zajistit i velkou část odcizených věcí. Podnikavý muž se zřejmě v časných ranních hodinách společně s blíže neustanovenou osobou vydaldo prodejny jízdních kol, odkud odebral pět uložených krabic a tři postavená kola. K dobru si ještě odnesli dvě pěkná sedla, jenž zahlédli na uskladněných kolech. Část lupu se jim podařilo poskládat do přistaveného vozidla. Se dvěma zbývajícími se jeden z nich rozhodl cestovat vlakem. To se mu ovšem nevyplatilo. Na nádraží v Děčíně potkal hlídku policie, které nebyl schopen doložit původ věcí. V půl desáté dopoledne byl zadržen a poté umístěn do cely. Pobyt na policii zakončil sdělením obvinění z přečinu krádeže, které ho může přivést až ke ztrátě svobody v délce od jednoho roku do pěti let.Chybějící majetek ohodnotil benešovský podnikatel na necelých sto tisíc českých korun.

Dobrá zpráva
DĚČÍN – Děčínští policisté z pravého břehu Labe vyjížděli v pondělí sedmého října čtvrt hodiny po poledni k zaparkované Škodě Octávii v Jezdecké ulici na Děčínsku. Odstavené auto odpovídalo popisu vozidla, jež bylo odcizeno o pár dní dříve v Německu. Na vozidle se nacházely odcizené registrační značky. Podle ohledání, které následovalo, se potvrdila totožnost postrádané Škodovky i chybějících registračních značek. Nalezené věci byly policejními inspektory zajištěny a uskladněny pro další opatření. Majitel nalezeného auta může zaplesat. Ač jeví známky jistého poškození, jeho dvoustopý pomocník se snad již brzy vrátí do svého domova…

Nežádoucí pozornost
DĚČÍN – Od začátku tohoto týdne zaměstnává děčínské policisty přečin nebezpečného pronásledování, ke kterému má docházet již rok a půl. Obyvatelku Děčína velmi trápí nežádoucí chování jejího bývalého partnera, jenž se do současné chvíle svou pozornost upíná právě směrem k ní. V repertoáru bývalého partnera se objevily verbální útoky, fyzické napadení i neustálá přítomnost v její blízkosti. Nežádoucí pozornost bývalého životního partnera v jejím životě, podpořená nechtěnými telefonáty a zprávami je zatěžkávající zkouškou odolnosti osočované ženy. V případě usvědčení z přečinu nebezpečného pronásledování se viník může sejít až s jednoletým trestem odnětí svobody a zákazem činnosti.

Bližší informace k problematice nebezpečného pronásledování najdete také zde. V případě ohrožení se můžete obrátit na pravcovníky Bílého kruhu bezpečí, kteří jsou připraveni Vám pomoci tento složitý životní problém vyřešit. Odkaz na jejich stránky nalezenete zde.

Děčín, 9. října 2013
nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín
E-mail : pisdc@mvcr.cz
Tel.: 974 432 207, 724 156 293