Rubriky
Sport Zprávy

V dalším kole přivítá Děčín hokejisty Nymburka

nymburk hokejKolotoč druhé hokejové ligy je v plném proudu a dnes je na programu kompletní páté kolo. V jeho rámci přivítají hokejisté Děčína na svém ledě celek ze středu Čech, a to NED Hockey Nymburk. Jde tedy o dalšího nováčka v letošním ročníku skupiny „západ“. Nymburk totiž v předchozích letech působil v již zrušené skupině „střed“.

Děčínští Medvědi minulou středu nestačili doma na hokejisty Moravských Budějovic v poměru 1:2 a v sobotu pak zajížděli do Bíliny, kde na ně čekali místní Draci. Děčínští podali sympatický výkon a z ledu Draků přivezli všechny tři body, které udrželi i v samotném závěru třetí třetiny, kdy si Bílina vypracovala obrovský tlak. Nakonec kýženého srovnání stavu skóre nedosáhla a s Děčínem padla těsně 3:4. Dnes budou chtít Medvědi na venkovní výhru navázat a pokusí se s Nymburkem o plný zisk bodů. S Nymburkem to ale rozhodně žádná procházka růžovým sadem nebude.
Nymburští první dvě utkání prohráli, nejprve s Kolínem, poté s Pelhřimovem. V předchozích dvou kolech ale dokázali zabrat, když nejprve urvali vítězství v Milevsku 6:4 a pak doma před svými diváky získali skalp v podobě výhry nad Vrchlabím, a to 4:1. Zlepšující formu Nymburka zcela jistě dnes budou chtít hokejisté tohoto celku potvrdit a samozřejmě na ní i navázat. Na děčínském ledě se určitě pokusí získat nějaký ten bod a udělají pro to maximum.
Oba celky dělí dvě místa v tabulce. Nymburk je sedmý, naproti tomu Děčín devátý. Ale oba týmy mají shodný počet bodů, a sice 6. Rozdíl v umístění je tedy jen díky lepšímu skóre středočeského mužstva.
Neváhejte a přijďte povzbudit Medvědy v dnešním dalším utkání a pomozte jim svými hlasivkami k zisku dalších důležitých bodů do druholigové tabulky. Utkání na děčínském zimním stadionu začíná ve středu 2. 10. 2013 tradičně v 18:00 hodin. Všichni jste do hlediště vítáni. Nezapomeňte, že Ti z Vás, co v sobotu navštívili autogramiádu v ZOO, vstupenka právě z této akce platí na dnešní utkání.
Online přenos: HC Děčín – NED Hockey Nymburk
Vendula Zdražilová, HC Děčín