Rubriky
Zprávy

Policisté dohlíželi na projíždějící řidiče ve společné hlídce

spolecna policejni kontrolaÚterní dopoledne bylo zasvěceno společné hlídce policistů z Děčína a sousedního Německa. Na silnici I. třídy č. 62 jste se v průběhu dopoledních hodin mohli setkat se dvěma tříčlennými hlídkami policistů, kteří tento den společně zastavovali projíždějící vozidla. Většina zastavených řidičů absolvovala společnou kontrolu bez jakékoliv úhony a posléze mohla v klidu opustit odstavné místo.

Policisté se zaměřili na všechny možné neduhy, se kterými se dopravní policisté setkávají denně. V průběhu společné služby bylo šest vozidel zastaveno pro nadměrnou rychlost. Ta jim vytáhla z peněženek částku tři a půl tisíce českých korun. Většinou nezbedníci platili pět set korun českých. Také se ukázalo, že dnešní den měly s rychlostí problém především ženy. Pětice z nich zalovila v peněžence ihned po odhalení přestupku. Jeden z kontrolovaných řidičů se pohyboval po silnici s vozidlem, jenž mělo propadlou technickou prohlídku. Opomenutí povinnosti ho stálo pět set českých korun. Ve třech případech skončilo pod drobnohledem nákladní vozidlo s projíždějícími obchodníky, kteří předkládali nejen děčínským policistům, ale i kolegům ze sousedního státu potřebné doklady a nezbytná vysvětlení o přepravovaném zboží a odstavených vozidlech. Ti nejukázněnější z řidičů obdrželi za svou bezúhonnost a dodržování pravidel od policistů odměnu.

Během čtyřhodinové dopravní akce byly zastavovány vozidla obou zemí, Německa i Česka. Společné hlídky se ukazují být dobrou praxí pro obě zúčastněné strany.

nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín