Rubriky
Sport Zprávy

Děčín na Kolín nestačil a prohrál 1:5

kolinHokejisté Děčína přivítali na svém ledě v rámci desátého kola druhé hokejové ligy celek SC Kolín, který se v tu dobu nacházel na třetí příčce tabulky. Svou sílu ukázal i v Děčíně, když zaslouženě vyhrál 5:1 a poskočil tak na první místo druholigové tabulky.

Utkání ale lépe začali Děčínští, kteří se už na počátku čtvrté minuty dostali do vedení, když osamocený Zika pálil na hostujícího brankáře Sejpala, jenž jeho střelu vyrazil pouze na hokejku najíždějícího TOMÁŠE FAIGLA, pro kterého nebyl problém poslat puk do odkryté klece, kam se brankář Kolína nedokázal přesunout – 1:0. Jenže Kozlové po inkasované brance naopak ožili a ihned se snažili o vyrovnání. V sedmé minutě se jim ještě jejich akci ve vyrovnávací branku přetavit nepodařilo, v osmé minutě už ale ano. VÁCLAV JANKOVSKÝ dostal přesnou přihrávku od svého spoluhráče a svou vzdušnou střelou poslal puk do pravého horního růžku děčínské branky – 1:1. Chvíli poté museli Medvědi čelit ještě přesilové hře Kolína, ale dokázali se ubránit a neinkasovali. Hosté v dalším průběhu prvního dějství ovládali hru a jen díky Lavingerovi byl stále nerozhodný stav. Až v závěru třetiny se Děčínští dostali do slibných šancí, dvakrát nebezpečně pálil Zika, jednou pak Faigl. Všem střelám ale Sejpal odolal a branku „do šatny“ neobdržel.

Hned v úvodu druhé třetiny se pokoušel Děčín strhnout vedení zpět na svou stranu, ale výborně chytající Sejpal byl znovu proti. Ve 22. minutě ve velké skrumáži před Sejpalem se domácí málem prosadili. Jenže brankář Kolína dokázal puk, který už mířil do branky, ještě těsně před čárou zachytit a zabránil tak jasnému gólu. V další fázi utkání byly k vidění další šance na obou stranách, ale oba gólmani byli připraveni a puk za svá záda nepustili. Pak ale přišlo deset vteřin, během kterých dokázali skórovat Kozlové a šli do dvoubrankového vedení. Nejprve v čase 31:33 se ve vlastním oslabení přesně trefil DAVID ŠAFRÁNEK a poslal svůj tým poprvé v zápase do vedení – 1:2. A aby toho nebylo málo, v čase 31:43 inkasoval Lavinger potřetí. Hned po buly se totiž Kolínští prodrali znovu do děčínského pásma, kde se k puku dostal PETR MORKES, jenž zasunul kotouč za záda bezmocného děčínského brankáře – 1:3. Děčínští byli pochopitelně po dvou slepených brankách zaskočeni a chvílemi nevěděli, jak na rozjetý Kolín hrát. Do konce druhé třetiny se už ale nic nestalo, a tak se podruhé do kabin šlo určitě lépe hostům, jenž si vypracovali slibný náskok.

Ve 43. minutě se osamocený Zika dostal do kolínského teritoria, ale i přesto se dokázal uvolnit a zpoza obránce hostí vystřelit. Jeho projektil však neměl patřičnou razanci a Sejpal si s ním bez problémů poradil. O tři minuty později vyslal Hříbal v přesilové hře jedovatou střelu od modré čáry, ta ale prosvištěla pouze těsně vedle Sejpalovy svatyně. Ve 48. minutě jeli dva hráči hostí na jednoho děčínského, Šafránek ale místo přihrávky na volného Jankovského volil střelu, se kterou si ale Lavinger poradil. Minutu na to už ale musel opět lovit puk ze své sítě. MARTIN MEJZR se dostal až do jeho těsné blízkosti a tváří v tvář mu nedal vůbec žádnou šanci – 1:4. Poté se Medvědi ještě snažili o kontaktní branku, která by je nastartovala, ale vůbec se jim před Sejpalem nedařilo. Ani v sólu Hanzla, který se prokličkoval takřka celým kluzištěm až před Sejpala, nechal ho však vyniknout efektním semaforem. V 58. minutě ještě naopak udeřili hosté a o výsledku tak bylo definitivně rozhodnuto. VÁCLAV JANKOVSKÝ dal svou druhou branku v utkání a zakončil tak střelecké hody Kolína – 1:5. Závěr třetí třetiny dohráli Kozlové s pukem na svých hokejkách a poté propukla na ledě oslava jejich zaslouženého vítězství. Děčín tak na vlastním kluzišti přišel o všechny tři body.

HC Děčín – SC Kolín 1:5 (1:1;0:2;0:2)
Branky a nahrávky: 4. Faigl (Zika, Oliverius) – 8. Jankovský (Šafránek, Šifta), 32. Šafránek, 32. Morkes, 49. Mejzr (Ježek), 58. Jankovský (Šafránek, Šifta)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Formánek) – Hříbal, Procházka, Kaltenböck, Motejlek, Saska, Molnár – Faigl, Oliverius, Zika – Müller, Hanzl, Kuchynka – Drnec, Chládek, Vacek, Šetka

Vendula Zdražilová, HC Děčín