Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie auto tyrsovka_alesoLehla popelem
DĚČÍN – Zahradní chatka v zahradní kolonii U nemocnice lehla nad úterním ránem popelem. Děčínští hasiči, jež na místo události vyjeli po ranním oznámení na linku 112, nalezli na místě požáru už jen doutnající uhlíky. Majitel zahradní chaty vyčíslil škodu na necelých sedmatřicet tisíc českých korun. Plameny mu kromě chaty spolykaly i vnitřní vybavení chatky s osobními věcmi jejího majitele. Kdo vězí za neodbornou manipulací s ohněm, je nyní v rukou děčínských strážců zákona. Požár je místními policisty prošetřován i s ohledem na možné spáchání přečinu poškození cizí věci a porušování domovní svobody.

Postrádá věci
VARNSDORF – Do zdejší soukromé společnosti v Erbenově ulici zavítal zřejmě napřelos srpna a září letošního roku nevítaný návštěvník. O jeho nesmluvené návštěvě vypovídá poničený vchod firmy a zdejší kotel. Jak se ukázalo během ohledání místa činu, z napadeného areálu zdejší soukromé společnosti zmizely i plechové regály, pracovní stůl, uskladněné plechy radiátory. Jelikož se majitel nespokojil s pouhým zjištěním možného vloupání, pátral po okolí. Část chybějícího nalezl ve zdejší sběrně surovin. Policisté z Obvodního oddělení ve Varnsdorfu tyto věci zajistili a současně se zajištěním rozjeli pátrání po pachateli ohlášených přečinů krádeže a poškození cizí vědci. Po součtu chybějících položek a poškozených věcí se dopočítal škody přesahující částku šestadvaceti tisíc českých korun.

Přišla o řetízek
DĚČÍN – Nepříjemnou zkušenost má za sebou maminka malého chlapečka, jež se potkala se dvěma vejlupky. Ti ženu oslovili v Jílovém při cestě domů. Obyvatelka tamního města kráčela vyrazila od autobusové zastávky směrem domů. Když odbočila z hlavní ulice ve městě, přimotal se k ní jeden z dvojice výtečníků. Nejprve jí pochválil synka v kočárku a v zápětí jí nečekaně strhl z krku řetízek ze zlatého kovu. K nepříjemnému setkání došlo ve středu 4.9.2013 kolem dvanácté hodiny na ulici El. Krásnohorské v Jílovém. Po obou výtečnících již pátrají děčínští policisté. V případě odhalení a dopadení dvojice vykutálených mladíků se nad oběma mládenci bude vznášet přečin krádeže.

Nemáš cigaretu?
DĚČÍN – Děčínští kriminalisté pracují od středečního večera na oznámení osmnáctiletého mládence, jenž se na policisty obrátil po údajném přepadení. K tomu mělo dojít téhož večera blízkosti děčínské benzínové čerpací stanice pod mostem. Mladý muž měl při střetu s trojicí mužů přijít o peněženku s doklady, platební kartou a finanční hotovostí. Návštěvník Děčína dále uvedl, že měl být připraven o chybějící portmonku násilím. Na začátku byla prosba útočníků. Ti procházejícího požádali o cigaretu. Když je odmítl, měli ho obstoupit a násilím ho připravit o jeho věci. Po hříšnících i chybějících věcech bylo vyhlášeno pátrání.

Ztratili se králíci
DĚČÍN – „Postrádám 16 králíků !“ S tuto informací se na místní strážce zákona obrátila obyvatelka města Děčína. Té zmizelo během noci ze středy na čtvrtek pátého září letošního roku šestnáct králíků, které chovala v kotcích na dvorku u svého domu. Zmizelého zvířectva si cení na tři tisíce českých korun. Okolnosti pravděpodobného porušování domovní svobody je nyní v rukou podmokelských policistů.

Granáty na půdě
RUMBURK – Majitel rodinného domu v Jiříkově – Loučné při probíhající rekonstrukci svého domu objevil dva válečné granáty. Na místo události vyjel ve čtvrtek 5.9.2013 dopoledne policejní pyrotechnik, který nebezpečný nález zajistil a odvezl si ho s sebou k zneškodnění. Jednalo se o dva kusy ručních granátů, vzor 34.

nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín