Rubriky
Sport Zprávy

Děčín porazil Bílinu a uzavřel tak přípravné období

bilinaPoslední utkání před ostrým startem druhé hokejové ligy sehráli dnes hokejisté Děčína, kam zavítali Draci z Bíliny. První vzájemný zápas v přípravě nedopadl pro Děčín dobře, když prohrál 1:6. Ale odvetu před svými diváky zvládli Děčínští dobře a tentokráte to byli oni, kdo si připsal vítězství. Bílinu porazili těsně 3:2.

První třetina nabídla celkem pohledný hokej, zejména Děčínští si vypracovali hodně skvělých příležitostí ke skórování, ale brankář Melichar puk za svá záda nepustil. V páté minutě dokonce zazvonila tyč jeho branky, když se z prostoru pravého kruhu málem prosadil Oliverius. Bylo to v době, kdy skákal na led vyloučený Zika. Ve dvanácté minutě kombinovali hosté v pásmu Děčína, ale obrana je o puk dokázala připravit a pomohla tak svému brankáři Lavingerovi. O čtyři minuty později čelil Lavinger dvěma velmi nebezpečným střelám hostí, když ho nadvakrát nedokázal prostřelit Kýhos. Domácí brankář si připsal výborné zákroky a Děčín tak podržel. První třetina byla poznamenána častými vyloučeními, což se ostatně projevilo i na dosavadním průběhu hry. Děčín měl na své straně šest vyloučených hráčů, naproti tomu Bílina pak dva. Medvědi se ale dokázali přesile hostí ubránit a neinkasovali. Rovněž vyloučení hostující hráči se vrátili na led s čistým štítem. Žádná branka tak nepadla a po první třetině se šlo do kabin za stavu, jaký svítil na ukazateli před začátkem tohoto utkání.
Druhá třetina začala dvěma šancemi na obou stranách. Nejprve se tváří v tvář Melicharovi neprosadil Zika a po něm na druhé straně Böhm, který se dostával do samostatného úniku, ale jeho úmysl mu zmařila připravená obrana Děčína. To však hostům nemuselo vůbec vadit, neboť se v sedmadvacáté minutě dostali do vedení, když se z nenápadné akce z prostoru mezi kruhy propagační střelou prosadil Pozděna a zaskočil tak Lavingera v brance domácích – 0:1. O dvě minuty později zahrozil Drnec, když jeho střela už mířila do branky Melichara. Ten však dokázal vytáhnout skvělý zákrok a bravurně jeho šanci zlikvidoval. Ve třicáté třetí minutě ale už i hostující ochránce svatyně lovil puk ze své sítě. Kuchynka poslal skákavou střelu, která následně skončila v hostující síti – 1:1. Další průběh druhé třetiny poznamenala opět četná vyloučení a oba celky se spíše soustředily na to, aby v oslabeních neinkasovaly. I po druhé třetině se tedy šlo do kabin za nerozhodného stavu.
Do třetího dějství vstupovali Děčínští s odhodláním strhnout vedení na svou stranu a jejich šance k tomu neměly daleko. Zuby si ale vždy vylámali na brankáři Horákovi, který vystřídal svého kolegu mezi třemi tyčemi, Melichara. Jenomže netrvalo dlouho, a také on inkasoval. Devět minut před koncem třetí třetiny dostal Oliverius přesnou přihrávku od Procházky a dostal se tak do samostatného úniku, který nekompromisní střelou dokázal svůj nájezd proměnit a Děčín poprvé v utkání vedl – 2:1. O chvíli později se Zika s Drncem ocitli sami dva před brankářem Bíliny. Prvně jmenovaný předložil krásnou přihrávku Drncovi, kterému však puk přeskočil hokejku. Z této situace by zřejmě branka padla, neboť před Drncem zívala takřka odkrytá branka. Hosté se nevzdávali a snažili se o srovnání stavu skóre. To se jim podařilo v 56. minutě, kdy dokázali Hrubantem vyrovnat v přesilové hře – 2:2. Jenže i Bílinští se nechali zbytečně vyloučit v čase 58:54 a vyloučený Hartman vydržel na trestné lavici pouhých deset vteřin. Přesilovku totiž bleskurychle využil Kuchynka, který svou jedovkou zblízka prostřelil Horáka a dal tak definitivní podobu poslednímu přípravnému utkání – 3:2. Závěr utkání si Děčínští už pohlídali a s pukem na svých hokejkách zápas ukončili.
HC Děčín – HC Draci Bílina 3:2 (0:0;1:1;2:1)
Branky a nahrávky: 33. Kuchynka (Chládek), 51. Oliverius (Procházka), 60. Kuchynka – 27. Pozděna (Dostál), 56. Hrubant (Kýhos)
Sestava HC Děčín:
Lavinger (Formánek) – Procházka, Motejlek, Kaltenböck, Bulva, Saska, Molnár – Drnec, Oliverius, Zika – Faigl, Chládek, Vacek – Šetka, Hanzl, Kuchynka
Vendula Zdražilová, HC Děčín