Rubriky
Sport Zprávy

Válečníci zvládli úvodní přípravný zápas vítězně!

BK Děčín hala _alesoBK Děčín – Dresden Titans 71:66 (14:21, 32:31, 49:44)
V prvním přípravném klání na sezonu 2013/2014 přivítali naši hráči na své palubovce třetiligové drážďanské Titány. V děčínském dresu se na palubovce představily i všechny letní posily: point guardi Matej Venta a Tomáš Vyoral, křídelník Pavel Bosák a dvojice talentovaných mladíků Michal Honzák a Daniel Hendrych. Naopak z ME již navrátivší se kouč Pavel Budínský musel oželet služby kapitána Jakuba Houšky, kterého trápí zápal plic.

Válečníci odšpuntovali utkání nejlepším možným způsobem – trojkou Luboše Strii. V dalších minutách ale tahali za delší konec provazu hráči Drážďan, kteří se hlavně zásluhou svého osmibodového (a vlastně jediného) střelce zkraje zápasu Liesera dostali v dalších minutách do vedení – 6:8. Naši hráči sice dokázali v závěru 7. minuty opět strhnout vedení na svou stranu zásluhou dlouhé dvojky Pavla Bosáka – 13:11, ale Titáni v závěru úvodního kvartálu na kurtu kralovali a po úvodní čtvrtce byli v plusu sedmi punktů – 14:21.

Soukup a spol. nastoupili do druhého kvartálu mnohem koncentrovaněji, lépe bránili a postupně z náskoku německého celku umazávali bod po bodíku. Na 22:22 nejprve srovnal na konci 14. minuty zpod koše Lukáš Bažant – a vedení naši hráči vybojovali záhy, když na přelomu 15. a 16. minuty proměnil obě šestky Míra Soukup – 24:22. Odskočit na větší bodový rozdíl nám však již soupeř nepovolil – a naopak to byl Wippel, který uzavřel svým košem těsně před vypršením časového limitu poločasové skóre na 32:31.

Krátce po změně stran, respektive ještě ve 24. minutě, se hosté drželi stále těsně na dostřel. Děčínští se však zásluhou vydařené sekvence mezi závěrem 24. a polovinou 26. minuty, ve které se dvakrát prosadil Míra Soukup a svou „troškou do mlýna“ přispěli i Bobo Landa s Tomášem Vyoralem, dokázali soupeři odtrhnout na devítibodový rozdíl – 45:36. V závěru třetí periody se však Drážďanům opět podařilo z manka čtyři pointy umazat, takže před poslední čtvrtinou řádné hrací doby svítil na tabuli stav 49:44.

Zkraje čtvrté čtvrtky se soupeř dopustil nesportovního faulu na Míru Soukupa (ten byl takto faulován mimochodem již podruhé v zápase), což jsme potrestali celkem čtyřmi body a odskočili na sedmibodový rozdíl – 53:46. Německý celek však nehodlal svou kůži prodat lacino – a jeho snahu jen podtrhnul ve 37. minutě snajpr Lieser, jenž snížil na 56:55. Dramatický závěr utkání poznamenalo i nepříjemné zranění soupeřova pivota Jonese (po podkošovém souboji), který se však po utkání s obvazem na čele naštěstí vrátil zpět do haly a bude snad v pořádku…

Během jeho ošetřování se na hřišti odehrával tvrdý boj, ale náš celek v závěru prokázal zkušenost i pevné nervy v loterii s názvem trestné hody. Čtrnáct sekund před koncem nejprve proměnil oba trestné hody Matej Venta – 69:65; a o deset sekund později ho napodobil stejným kouskem i Luboš Stria, který svým bodovým příspěvkem stanovil i konečný účet zápasu na 71:66.

Body Děčína: Stria 15, Venta a Vyoral po 10, Soukup 9, Bažant a Landa po 6, Bosák a Kaša po 4, Linhart 3, Honzák a Jiříček po 2; v týmu Drážďan se v ofenzivě nejvíce dařilo trojici Lieser (17 bodů), Jones (15) a Smith(14); trojky: 5:5; doskoky: 34:28; asistence: 12:11;chyby: 20:19.

V pátek 13. září sehrají Válečníci v ČEZ Sportcentru další přípravný zápas a opět proti německému soupeři – tentokrát se střetnou s Chemnitzem. Utkání začíná tradičně v 18 hodin a všichni jste na něj srdečně zváni!

Zdroj: www.bkdecin.cz