Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

MP decin_alesoDne 8.9.2013 v 00.30 hod. oznámil občan nebezpečného řidiče, který jej nebezpečnou jízdou ohrozil na chodníku v DC27. Na místo byla vyslána hlídka MP, které po příjezdu oznamovatel sdělil, že řidič od uvedeného vozidla popíjí pivo v nedaleké restauraci a jistě po zavírací době bude v jízdě pokračovat. Hlídka zjistila totožnosti svědků a ohrožených osob a setrvala na místě. Ve 2.05 hod. hlídka MP řidiče uvedeného vozidla zadržela při jízdě po požití alkoholu. Přivolaná hlídka PČR na místě provedla orientační dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem 1.63 promile alkoholu a věc si převzala k dalšímu šetření.

Dne 7.9.2013 v době 19.30 – 22.45 hod. si hlídka MP všimla v DC32 v ul. Čsl. Partyzánů u baru muže, který rušil noční klid a povalil kontejner na odpad. Jednalo se o pětatřicetiletého muže z Děčína. Muž byl v silně podnapilém stavu, při komunikaci s hlídkou MP se choval nevhodně a odmítal spolupracovat na ověření jeho totožnosti. Hlídkou MP byl za použití donucovacích prostředků předveden na obvodní oddělení PČR v DC4. PČR u předvedeného provedla orientační dechovou zkoušku, která ukázala 2.54 promile alkoholu. PČR jednání muže kvalifikovala jako přestupek proti veřejnému pořádku a záležitost si převzala k dalšímu šetření.

Dne 7.9.2013 v 17.05 hod. oznámil občan, že projížděl na kole Libereckou ulicí v DC2 a u výkopů si všiml ležícího muže, zřejmě opilce. Na místo byla vyslána hlídka MP, která vzbudila podnapilého čtyřicetiletého muže z Děčína. Ten uvedl, že byl po práci na pivu, trochu přebral a cestou usnul. Muž se omluvil a pokračoval v cestě domů.

Dne 6.9.2013 v 11.39 hod. oznámil prodavač z prodejny v DC2 zadržení ženy přistižené při krádeži zboží v celkové hodnotě 277,- Kč. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že se jedná o pětadvacetiletou ženu z Děčína. Dle záznamů PČR nebyla jmenovaná v posledních třech letech odsouzena nebo potrestána pro majetkový trestný čin. Z tohoto důvodu řešila hlídka přestupek na místě uložením blokové pokuty.

Dne 6.9.2013 v 9.22 hod. oznámil občan, že ze spáleniště bývalého areálu ZZN v DC3 odvážejí dva muži na kárce radiátor. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zadržela u nedalekých sběrných surovin tři osoby (dva muži a žena) s kárkou. Osoby hlídce doznaly, že na výše zmiňovaném spáleništi odcizily a na kárku naložily litinový radiátor o váze cca 130 kg, který před několika minutami odevzdaly ve sběrně. Hlídka zjistila totožnost osob. Jednalo se o třiapadesátiletého a devatenáctiletého muže a sedmnáctiletou dívku. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která řešení převzala. Hlídka MP sepsala úřední záznam.

Dne 6.9.2013 v 7.39 hod. oznámil občan, že ve spodní části zahrádkářské kolonie v DC6 se pohybují muži, kteří si údajně schovávají u vzrostlých stromů železo. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zadržela dva muže, kteří se právě snažili z místa odvézt šest železných trubek. Jednalo se o dvaadvacetiletého a dvaapadesátiletého muže z Děčína. Dotyční doznali, že trubky odcizili v průběhu noci právě ve zmiňované zahrádkářské kolonii. Dále uvedli, že již několik trubek odvezli do sběrny v DC7. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která řešení převzala.

Zdroj: MP Děčín