Rubriky
Sport Zprávy

První přípravné zápasy BK Děčín

BK repre_alesoVíce než měsíc už děčínští basketbalisté dřou na fyzické kondici a základních basketbalových dovednostech… Ve středu vstoupila na scénu první dávka hlavních taktických pokynů od trenéra Budínského… Ve čtvrtek pak čeká tým první přípravný zápas a hned v pátek další… Německé celky se stoupající kvalitou budou následovat i v dalším týdnu…

Čtvrtek 12. 9. 2013
18.00 BK Děčín – Dresden Titans

Pátek 13. 9. 2013
18.00 BK Děčín – Chemnitz 99ers

Oba němečtí soupeři se představil v Ústí na tradičním Tyršově poháru proti domácím Pandám. Ústecký tým porazil Drážďany vysoko 84:53. Dresden Titans jsou tradičním účastníkem ProB (třetí nejvyšší soutěž). Poloprofi tým měl v posledních letech na soupisce vždy pár Američanů. Pro nadcházející ročník jsou to zatím jen dva hráči z USA, zbytek tvoří Němci.

Ani páteční soupeř Děčína – Chemnitz 99ers nestačil na BK Ústí na stejném turnaji, a to poměrem 87:78… V uplynulém ročníku ProA (druhá nejvyšší soutěž) skončil Chemnitz na 10.místě. Pro nadcházející ročník přivedli zatím čtyři hráče z USA. Chemnitz je vcelku tradiční soupeř v přípravách a bude jistě zajímavé pozorovat souboj nově se tvořících týmů.

„První přípravná nás zastihují v období, kdy hráči jsou stále ve vysoké zátěži tréninkových posiovacích dávek. I pro jejich psychickou odolnost budou obě utkání zajímavým testem. Především pro mladé novice bude také první prezentace před děčínským publikem znamenat zvýšení tepové frekvence… Trenér s týmem absolvoval ve středu jeden trénink, ve čtvrtek to bude druhý, takže bude nejdůležitější, aby kluci předvedli, co umí v těch jednodušších aspektech hry. Nový tým se tvoří a kluci jsou pohromadě ještě krátce. Navíc nastoupit nemůže kapitán Jakub Houška laborující s nachlazením.“, uvádí k utkání Jakub Důra a dodal: „Původně měla ve čtvrtek dorazit Jena, přestože jsme byli dlouho dohodnutí a my do Jeny jedeme příští týden, tak odřekli. Jsme rádi, že se nám podařilo narychlo sehnat náhradu. Zapadá to navíc do vzestupné kvality našich prvních čtyř soupeřů v přípravě.“

Po dvojici Dresden – Chemnitz čeká příští týden děčínský celek výjezd do Německa. V pátek 20. 9. 2013 přijde na řadu zmiňovaná SC Jena a v sobotu 21. 9. od 19.30 bundesligový celek MBC Weissenfels.

Zdroj: www.bkdecin.cz