Rubriky
Dětem Turisti Zprávy

Netopýří noc je tady!

Netopyri_2012Již dnes se v Krásné Lípě v areálu u Správy národního parku uskuteční pátý ročník populární akce „Evropská noc pro netopýry v Českém Švýcarsku“. V rámci programu se účastníci mohou těšit na promítání filmu o netopýrech pod širým nebem, ukázky pomůcek potřebných pro výzkum a monitoring netopýrů a seznámí se i s možnostmi ochrany těchto podivuhodných létajících savců. Jako tradičně bude připraven i bohatý doprovodný program pro děti.

„Každý ročník netopýří noci se snažíme něčím zpestřit“ říká Jakub Juda ze správy národního parku a dodává: „tentokrát nám všichni zájemci mohou pomoci s výrobou speciálních budek pro netopýry. Pro každého účastníka máme také připravenou malou pozornost“ .

Sraz všech účastníků je v 19.00 na zahradě u správy NP. Předpokládaný konec akce je plánován na cca 21.15. Bližší informace o celé akci naleznou zájemci zde.

Evropskou noc pro netopýry v Českém Švýcarsku organizuje Správa národního parku České Švýcarsko ve spolupráci se základní organizací Českého svazu chránců přírody Netopýr z Varnsdorfu a Českým Švýcarskem o.p.s. Akce je součástí kampaně probíhající v řadě evropských zemí, jež se připojily k mezinárodní Dohodě o ochraně populací evropských netopýrů (EUROBATS). V České republice je tato akce koordinována Českou společností pro ochranu netopýrů (ČESON). Více informací o problematice ochrany našich netopýrů naleznou zájemci na internetových stránkáchwww.ceson.org.

Zdroj: www.npcs.cz